Mulen tisdag och jambalaya

Hej på er,
 
Kom precis hem från praktiken. Idag har jag bland annat varit med när några i personalen var på handledning och sen har dagen flutit på som vanligt. Annars har vi väldigt grått och trist väder här idag.. regnar gör det också, men just nu är det väl bara bra så att vi får bort snön, men alltid trist med regn ändå. 
 
Igår kockade jag ihop Jambalaya till middag. Har gjort det nån gång förut också. Det är gott tycker jag och kul för att man kan ju ha lite vad man vill, det man själv tycker om. Det är också väldigt enkelt och går hyffsat snabbt. Men den jag gjorde igår innehöll;
 
  • 1 Gul lök
  • 1 Röd lök
  • Vitlök
  • 3st kryddkorvar, tex chorizo. 
  • Några champinjoner.
  • 3dl ris
  • 1 burk krossade tomater
  • En skvätt vitt vin
  • Salt, peppar, cayenepeppar.
 
Koka riset så att det är färdigt. Fräs korven och all lök, sedan i med champinjonerna. Ner med en skvätt vin och låt det koka ner, krydda och häll i krossade tomater. Låt det nu koka en stund och krydda mer efter smak. Lycka till!
 
 


Måndag

Hej!
 
Det går ett tag mellan uppdateringarna här inne men det är mest för att det inte händer så mycket. 
 
Jag är fortfarande på praktiken och den här veckan är den näst sista. Ja det är verkligen sjukt vad tiden går fort ibland. Veckan efter jag slutat praktiken så börjar inskolningen för mitt sommarvikariat, det ska bli spännande. Samtidigt har jag en B-uppsats att skriva så jag måste få ihop allt på nått sätt. Samtidigt som det börjar närma sig New york resan och man tänker mycket på det och vill mest bara åka nu. Men som sagt, först 2veckor praktik, b-uppsats och inskolning. 
 
Men ihelgen har jag och F varit på äventyr. Klockan 1.30 på fredagnatt/lördagmorgon satt vi på nattåget påväg ner mot göteborg, det tog nästan 10timmar. Vi hade med oss baguetter och hemmagjord kycklingröra som vi åt till frukost på tåget, och en massa godis såklart ; ). Klockan 11 var vi framme och då tog vi taxi till en bil firma där vi skulle köpa en bil, det var hela anledningen till att vi åkte. Provkörde den och så, gjorde affären och sedan vände vi hemåt. F körde upp till gävle, där stannade vi på Mcdonalds och käkade och sedan körde jag de 20milen som var kvar. Vi åkte raka vägen till F´s mamma och pappa där Embla var så vi hämtade henne och åkte hem, satt oss i soffan en stund, käkade lite godis. Sedan gick vi och la oss och sov i 11 timmar! Det behövdes. 
 
Så det var den lilla resan, det var mysigt och kul att åka iväg en sväng : ) Nu har vi en ny bil som ser precis ut som den vi redan hade, men en annan motor. 
 
Nu ska jag ta och fixa lite frukost sen måste jag nog ta och börja med en liten skol-uppgift.. eller om jag tar och städar lite.. allt känns roligare än skol-uppgift just nu, haha. Ha det nu fint tills vi hörs igen.
 
 
 


Ledig onsdag och praktik

Nu är det ett tag sedan jag skrev.. jag är väldigt trött nu föritden för att jag har praktik och är uppe tidigt, tidigt på morgnarna vilket jag inte är van vid. 
 
Och ja, praktiken. Tänkte berätta lite va jag känner för den här praktiken, det är en helt annan grej än min förra praktik då jag var på en avdelning inom allmänpsyk, dit man alltså kommer för att man mår dåligt och behöver vård, antingen så kommer man själv eller på tvång. Nu är jag på en avdelning på rättpsykiatriska regionskliniken i nacksta. Dom som sitter där är dömda till att sitta där, alltså brott + psykisk sjukdom. Så det är en helt annan situation för dom som sitter på rättpsyk. Jag är inte på vilken avdelning som helst heller, jag är på intaget, där alltså alla kommer första gången dom kommer till rättpsyk. Det är också på den avdelningen man får sitta om man misskött sig någon annanstans eller så. Det är alltså avdelningen för de mest vårdkrävande. 
 
Innan jag kom dit trodde jag inte att jag skulle gilla det, vilket nu, efter bara 2veckor har visat sig vara helt fel. Jag trivs på nått märkligt sätt väldigt bra där. Och just nu känner jag att jag inte vill att praktiken ska ta slut, men det gör den.. och det om bara 3 veckor. Finns alltid chans att få komma in som vikarie men på rättpsyk är det lite svårare som kvinna efter som det måste vara fler män än kvinnor med tanke på vad det är för patienter. Men det är kul att min uppfattning om detta ställe ändrades så snabbt : ) , jätte trevlig personal också, jag har två tjejer som handledare och de är båda super : ). 
 
Ja,nog om det. Nu blir det en liten prommis med Embla!