Söndag

Igår var vi som sagt på roadtrip, strax före 9 hämtade Sebbe och Dessi oss. Målet var Östersund och hälsa på mormor och Lasse. På vägen stannade vi också och tände ett ljus för våran gammel-mormor. Vi kom upp dit strax efter 12, det är ju ändå nästan 19 mil dit. Då fick vi lunch.. Stekt potatis, prinskorv, bacon, ägg, tomat och lite olika bröd! Som alltid hos mormor känns det som att käka på hotell, gott! En kaffe på det sedan for vi in till stan för att kolla i lite affärer och även en snabb fika. Sedan for vi hem till dom och dom började med maten. Min bror jobbar ju i chark och har ett intresse för kött så han hade tagit med sig Entrecot och Rostas. Till det blev det klyftpotatis, sparris, ugnsbakade rödbetor, pepparsås och beasås. Och det var så gott! Herregud vad vi åt! haha. Innan det fick vi också en lätt och god sallad som förrätt. Efteråt blev det citron/passionfrukt-sorbet med hallonsås och kaffe. När klockan närmade sig 21.30 började vi röra oss hemmåt, tar ju som sagt ändå 2timmar. Vi hade iallafall en väldigt trevlig dag, mysig kväll och mycket god middag! Vi var alla överens om att det måste vi göra om!
 
Idag är det söndag och en lat sådan. F är och hänger med carlgren men innan det dammsög han och skrurade toan så jag behövde inte göra nånting. Jag har suttit och läst lite i boken som vi har tenta på här i veckan. Sedan tog jag mig en skål med glass och kolasås och annars har jag mest suttit och kikat runt på internett. Vi skulle göra lasagne till middag men nyss fick jag ett sms att F köper med sig kina-mat istället, han var så hungrig. Annars ikväll blir det soff-läge. Fram med godisskålen och kanske nån film. 
 
Hoppas alla har haft en bra helg : )
 


Tidig lördagmorgon

God morgon!
 
Uppe med tuppen här hemma hos oss idag. F har precis åkt och lämnat Embla hos hans mamma och pappa. Sedan blir vi hämtade av min bror och desire för en roadtrip : )
 
Igår var jag bjuden på födelsedagsfika hos kicka och alex, det var Grus som fyllde två. Grus är ju då Kickis chihuahua : ) Så det var jag, kicki, alex, lilita, natalie och nellie. Vi fikade massa gotta, kladdkaka, dumlekakor, sockerkaka och cheesecake! Kollade llite på gladiatorerna och sedan åkte natalie och nellie hem och vi andra slog på en film, såg en liten stund men den kändes så seg så vi bytte till en som var äcklig! Men ganska bra och det var mardröms-varning på den : P Minns inte vad den hette nu.
 
Näe, nu måste jag hitta vad jag ska ha på mig idag. Ha nu en bra dag allihopa : ) 
 
Hade ingen annan bild till detta inlägg så det får bli en insta-bild!


Recept

Till mitt Pizza-inlägg fick jag frågan av en gammal arbetskamrat om receptet, på både själva degen och såsen, och självklart, här kommer det!
 
Degen är så himla super enkel och den lättaste att ha att göra med, inga svårigheter alls med utkavling, inge klet och kladd! Den innehåller också bakpulver istället för jäst så det där med jäsning slipper man också, perfekt!
 
  • 5,5 dl Mjöl
  • 1,5tsk Bakpulver
  • 1krm Salt
  • 75g Smör
  • 2dl Mjölk
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan smöret som du finfördelar för att enklare få ihop allt. Ner med händerna till du har en grynig massa. Tillsätt sedan mjölken och jobba snabbt ihop till en smidig deg, även här med händerna! Kavla ut den (mjöla under för säkerhetsskull) och lägg sedan över den utkavlade degen på en plåt, gärna med bakplåtspapper. På med tomatsås, eller chillisås som vi har på, sedan dina valfria tillbehör och sjuts in i ugnen, 225grader i 15-20.
 
Det som är så bra med hemmagjord pizza är ju att man får precis det man vill ha på den, och vill man inte ha samma som sambon eller vem man nu ska dela den med så gör man bara varsin halva! : )
På min del brukar det iallafall bli skinka, champinjoner, rödlök, annans och ost. Under osten har vi också en sås med lite bbq-smak, blir himla gott!
 
Sedan till såsen, vitlökssås är ett måste till pizza och det kan ju knappast bli enklare. 
  • Creme fraich, inget trams med nån "lätt" variant utan den vanliga. I valfri mängd
  • Vitlöksklyftor, också valfri mängd, smaka av eftersom
  • Salt och peppar
Klart! Fredagkvällen är räddad, eller hur?! ; ) Smaklig måltid!
 
 


pizza-wednesday

Igår blev det pizza hemma hos oss. Jag gör såklart egen deg, gör det ni också, det är världens enklaste! Till pizzan måste man ju ha vitlökssås och sådan slänger man också ihop själv väldigt enkelt : )
 
 
 
 


Hembakat

Lyckan när månadens tidning dimper ner i brevinkastet : )
 
 
 
 


Tisdag 22/1 - 13

Hej hej..
 
Hoppas alla mår bra? Jag mår fint! : )
 
Ny vecka igen och helgen som var bestog av en hel del. I fredags hade jag mitt livs första salstenta. Vet inte hur det gick, vet inte hur jag känner att det gick heller så får helt enkelt vänta tills resultatet kommer. I lördags var det dags för himlabadet. Jag, F och danne var där vid 3 tiden och åkte inte hem förns strax före 8! Först åkte vi rutshkanor i äventyrsbadet, svin kul! Sedan gick vi upp på relaxen. Badade bubbelpooler och bastade också var vi med på nått dom kallar "bastuvifftning" och där blev det så varmt så man höll på att svimma men vi höll ut och efter det käkade vi, jag åt mozzarella sandwish som jag åt sist jag var där också, den är god. Grabbarna åt hamburgare. När vi kände oss färdiga åkte vi hem och kollade på en film som var väldigt dålig : P.
 
I söndags var vi bjudna på middag av F och dannes farmor/mormor. Vi fick bestämma stället så vi ringde och bokade bord på Bite line : ). Hon tyckte det var jätte mysigt där och vi alla åt gott, jag åt en pasta med kyckling. Till efterrätt blev det cheesecake med jordgubbar : ) Gott!
 
Nu ska jag gå ut med embla sedan kanske det blir en sväng på birsta, ha det fint!
 
 


Kärlek

 
Min kärlek, Jag älskar dig ♥
 


Mushroom-soup

Idag är min pojkvän hemma och sjuk så jag funderade på vad man skulle laga till middag, och vad passar bättre till en sjukling än soppa?! På de gula, fina kantarellerna och trattisar blev det en god soppa med en bit bröd till, gott! Annars har vi inte gjort mycket idag, plockat undan julen helt och hållet har vi dock gjort, granen och fönster-stjärnorna är nu åter nerpackade. Nu håller vi på och tvättar,och förutom det blir det en kväll framför tvn.
 


En härlig lördag

På dagen var jag, sebbe och dessi ute med hundarna, F är lite krasslig och stannade hemma. Vi åkte ut till matfors där dessis mamma och pappa har hus som dom håller på att flytta ut ur. Vi gick runt en sväng där och hundarna fick busa. Sedan när vi kom tillbaks så blev det varm choklad : ). Sedan på vägen hem bestämde vi att vi skulle laga middag tillsammans och kanske se nån film. Så det gjorde vi, jag slängde in lite potatis och morötter i ugnen och rörde ihop bearnaisesås, sedan kom dom med kött som vi stekte på och käkade, gott var det : ) Sedan åt vi lite glass och slog på Snabba cash 2 och dukade upp med massa gotta, chips,dipp, popcorn och chillinötter. En mycket härlig dag och mysig kväll ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


NY

Äntligen är det bokat. Flyg och boende, allt är klart! NEW YORK!
 
I Juni åker vi, Mamma och Per, Jag och F, Sebbe och Dessi, och Pers son Pontus som är 21år.
Det ska bli så himla kul och som man längtar, det är ett halvår kvar så det är ju inte jätte långt kvar. 
 
Vi blir borta i 10 dagar och kommer bo några gator ifrån Times square, i en lägenhet! Vi har alltså hyrt en lägenhet så vi alla kommer bo tillsammans, men i varsina rum såklart ;P. Kunde nog inte bli bättre, som vi längtar! Tack världens bästaste, finaste mamma : ) ♥
 
Några bilder från lägenheten vi har hyrt ↓
 
 
 


FREDAG

Hej på er.
 
Som ni förhoppninsvis ser är det ny deisgn på bloggen, jag tröttnade på den gamla och fixade en väldigt stilren istället. Enkelt och fint. 
 
Idag hade jag en tid för röntgen kl:1 i Härnösand. Min fina vän Desire följde med som sällskap, Tack snälla du ♥. Det gick väldigt snabbt och vid 1.20 var vi på väg hem igen. 
 
Sedan när jag kom hem så käkade jag lite och sedan kom jag på att jag skulle byta design här så det har jag också hållt på med. F gjorde chokladbollar i typ förrgår så jag har mumsat i mig några sånna också ; P. Resten av kvällen blir nog mest hemma, F ska iväg och spela tennis senare ikväll, så då myser jag väl ner mig i soffan med godisskålen eller nått ; ). Tänkte göra ett litet NY-inlägg, får se om det blir ikväll eller imorgon : )
 
Embla kikade på tv imorse
 


Tisdagkväll

Hejhej!
 
Idag har jag varit i skolan en sväng, jag, Lilita och Natalie satt och sökte artiklar och skrev klart det mesta av gruppuppgiften, skönt! Igår var jag också i skolan, heela dagen. Började halv 9 med redovisning, den var klar vid 9.30 så då åkte jag, Lilita och Natalie hem till Lilita och började på uppgiften som vi idag nästan skrev klar. Sedan åkte vi tillbaks till skolan och hade föreläsning till 16. Sedan på kvällen åkte vi på birsta där vi mötte upp Peter. Grabbarna fick gå för sig själva medans jag sprang runt i mina affärer, jag köpte en tröja och två nagellack. Jag vill verkligen köpa mer kläder men hittar aldrig nånting! Men som sagt, nu köpte jag iallafall en tröja.
 
Ikväll är jag ensammen för F är på hockey. Så då tänkte jag att jag skulle äta nånting enkelt när bara jag skulle äta, och eftersom jag känner av lite halsont så fick det bli soppa. Det blev med potatis, purjolök och broccoli.. och gott var det! : ) Jag har också plockat undan tomtar och sånt där ikväll, men granen och stjärnorna får stå kvar ett tag : )
 
Förövrigt måste jag säga att jag längtar såå mycket till våran NY-resa, jag tror det kommer bli grymt! : ) återkommer med mer info : ).
 
Nu ska jag snart fixa lite kvällsfika, sätta mig i soffan och kika på hollywoodfruarna ; ) Ha det bra!
 
 
 
 
 


Första söndagen 2013

Ja hej!
 
Då var det söndageftermiddag och jag har precis suttit och läst igenom och skrivit av lite av en rapport som ska redovisas imorgon, japp.. imorgon drar skolan igång igen. Det är kul men samtidigt känns det som att vi har sjukt mycket att göra, det känns som att det kommer bli en tuff termin med mycket tentor, men ja, det är ju sista terminen så nog blir det den tuffaste. 
 
Helgen har varit lugn och fin. I fredags på morgonen var jag hos doktorn igen, jag har fortfarande samma besvär som jag har haft i 2-3månader så jag tänkte att jag måste gå dit igen. Jag fick lämna 5 rör med blod och sedan skickade doktorn en remiss till röntgen så inom nån vecka ska jag få tid där också. På kvällen mötte vi upp Tingen och hans tjej Sauenn (dom är här hemma och hälsar på för annars bor de på Island) på en pizzeria och käkade mat där, sedan såg vi på film och drack vin i tingens brors lägenhet (där dom bodde medans dom hälsade på).
 
Igår var det lördag och vi gjorde inte så mycket, klockan 2 var det juniorhockey final och då kom danne och steffe hit och tittade på den oss. När sverige hade förlorat åkte dom och vi satte igång med maten som blev kyckling, päror i ugn, en god sås och sallad. På kvällen kom mamma hit och vi kollade på Disneys nya film Frankenweeni, vet inte om den har kommit ut på bio men i London var den nog i full gång för jag såg gossedjur från filmen inne på Disneybutiken. Iallafall, vi såg den och åt en massa gotta till och sedan satt vi och surra tills mamma åkte hem. Ja föresten, jag hade namnsdag igår ; P Mormor ringde och grattade, F sa grattis och av mamma fick jag en bukett tulpaner : ).
 
Idag har jag och mamma varit en sväng på birsta på förmiddagen, jag har inte varit på någon mellandagsrea iår så nu fick jag kika lite, shoppade ingenting förutom en bok till F : P. När jag kom hem kom Johanna och hälsade på en stund och nu som sagt har jag suttit och läst rapport. När som helst kommer F hem från tennisen och då ska vi laga mat, fiskgryta står det på matsedeln idag : ) Ha det fint nu allihop. 
 
 
 


Torsdagkväll - Nyårsbilder

Godkväll!
 
Dagen idag har också bestått av läsning, så jag har inte direkt något att skriva om men jag tänkte visa lite bilder från nyår : ) ursäktar kvaliten på vissa bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


1/1 - 2013

Heej!
 
Idag är första dagen på det ny året, 2013. Hoppas att alla hade en trevlig kväll/natt igår : ). Vi hade det kanon här hemma Jag, F, Danne, Peter, Sandra, Molly och Evelina, och även 2 hunder, Embla och Zingo. När dom alla kom satte vi igång med middagen, första blev det skagen och skinkröra i crostades(små brödkorgar), till varmrätt blev det smördegsinbakad fläskfile, klyftpäror, grönpepparsås och en hemmagjord sås. Sist till varmrätt blev det hallonbomb, en kex/chokladbotten med hallonsorbet på. Allting var gott men vi alla blev så hemskt mätta! : P. Sedan var det dags att dela upp i lag, tjejerna mot killarna. Vi spelade sverige-spelet där vi tjejer vann. När vi var färdiga med det började klockan närma sig tolvslaget så vi började röra oss ut med champanjeglasen och champanjen. Vi skålade och kollade ut över hamnens fyrverkerier men det smällde på bra här uppe i Korsta också. Ganska tråkigt väder igår så vi var inte ute länge, när vi kom in spelade vi alias, även då tjejerna mot killarna och vilka vann? Tjejerna såklart ; ). Det är verkligen ett roligt spel, herregud vad vi skrattade, både åt och med varandra : P Haha. När klockan närmade sig 2 sa vi tack och hej, danne gick hem till sig och resten åkte hem. Vi hade en riktigt trevlig och rolig kväll så tack alla inblandade : ). Blev några bilder men dom kommer nån annan gång.
 
Nu på morgonen lyxade vi till det.. med pannkaksfrukost! Gott! Nu har F åkt iväg och spelat tennis med grabbarna och jag ska klä på mig och gå ut med embla, grått och trist väder idag så det blir ingen lång sväng. Ikväll blir det bara att vara hemma, käka go middag och lata i soffan : ) Sedan drar vardagen igång igen, fast jag är ledig till den 7/1, men ska börja läsa i ena tentaboken. 
 
Ha nu en bra dag allihopa en god fortsättning : )
 
Lite bilder från våran mysiga frukost : )