Måndag

Hejhej.
 
Då var det måndag igen då. Allt födelsedagsfirande är över för detta år för våran del. I fredags firade vi våra födelsedagar med go´middag här hemma som bestog av förrätt och varmfätt (och godis som efterrätt ; P). En enkel toastskagen till förrätt och en fläskfilegryta med pasta och sallad till varmrätt. Mycket gott. 
 
I lördags var det bara att hoppa upp ur sängen och börja fixa med allt fika. Spritsa minicupcakes och göra tårtan. Allt tar sån himla mycket mer tid än vad man tror så det blev stressigt men allt var färdigt till gästerna kom. Min mamma, per, F´s mamma, pappa, syster, mormor, morfar, farmor, moster + man och kusin kom vid 1. Vi fikade och surrade, öppnade lite paket och hade det trevligt. Tack för alla fina presenter! På kvällen blev det kinamat innan jag gick upp till fia och spelade spel och drack en smirre med hon och några kompisar till henne, fick en present också, tack för den och en trevlig kväll! : )
 
Igår var det söndag och då var det dags att fira F´s farfar som egentligen fyller år idag. Då var det jag, F, hans syster, mamma, pappa, moster+man, kusiner+fru+barn, 2 kusiner till. Vi alla träffades på Jops restaurang och åt en god middag, jag åt whiskeymarinerad oxfile med potatisgratäng, gottgott! När vi kom hem kom pappa och julius och fikade och jag fick lite presenter, tack! När de hade åkt hem blev det en lugn kväll i soffan med godis, popcorn och lite vin!
 
Känns som att det har varit fullrulle hela helgen, men det är kul när det händer saker. Nu i veckan har jag ingen skola, dock har vi ju rapporter att skriva men de passade jag faktiskt på att göra färdig nu på morgonen! skönt! Så nu är jag ledig resten av veckan, har lite böcker jag ska lämna igen på skolan annars tänkte jag ägna min tid åt vardagsrummet. Jag har fortfarande tomma väggar här i vardagsrummet och jag kan inte bestämma vad jag ska ha på dom! Försöker hitta insperation på internett men faktiskt, ingenting har fallit mig i smaken så där fantastiskt som man vill. Så vi får se vad det blir, ska nog kunna hitta på nått : ). Ha det fint nu så hörs vi!
 
Lite bilder från helgen, blandat från mobilen och kameran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tårtan jag gjorde har jag fått mycket beröm för, superkul! Jag gjorde en likadan förra året men hann aldrig ta någon bild då. Nu ser ni dock att den inte blev lika fin runt om så ovanpå. Det är för att jag inte kom åt på sidorna pågrund av tårtfatet, men det gjorde ingenting tycker jag.
 
 


Fredag, dagen efter dagen

Halloj!
 
Igår var det min födelsedag! Och F fyllde år i förrgår. Eftersom vi kommer ha fika för famlij och släkt nu ihelgen så kändes det knappt som att man fyllde år när man verkligen gjorde det. Men i onsdags när F fyllde år var hans mamma och pappa här en sväng på kvällen med en blomma och så. Igårkväll var sebbe och desire här, för att de inte kan komma till helgen. Så vi fikade, surrade, kollade på tv och öppnade paket. Jag fick en jättefin ugnsform som jag kanske visar senare, tänkte kanske inviga den redan ikväll! : ) Vi fick en stor, fin bukett blommor av de också. Det var en bra dag.
 
Imorse klev jag raka vägen in i duschen och sedan har jag städat. Måste städa inför morgondagen, det är fika vid ett och innan dess ska jag ha gjort tårta och lite annat så jag måste städa idag för det hinns inte med imorgon. Men nu är det paus i städandet, hunden vill ha mat och sedan blir hon väl nödig också : ) 
 
Ha en bra fredag så kanske vi hörs senare!
 
 
 


Mondaay

Halloj!
 
Då var det måndag och jag har haft skola på förmiddagen. Efter det var det raka vägen till favvo-stället.. Tandläkarn! Favvo? Not! Jag ogillar tandläkarn, har alltid gjort. Egentligen bara när de gör något som gör ont som att borra eller dra. Idag var det dags för besök (vilket var ganska bra för jag har på senare tid tänkt att de kanske har glömt mig, kändes som att det var riktigt länge sedan jag var där.. så jag frågade tandläkarn när jag var där sist.. 3år sedan!) Men det var ingenting som behövdes borras eller dras nu. Däremot var hon tvungen att ta bort tandsten, och självklart var det mer än hon trodde så jag blev tvungen att beställa en ny tid! Fan då! De ruinerar mig! Fick betala 750:- nu, så det blir väl lika mycket nästa gång då, Yeey. Jaja, nog om de. Nog för att jag inte gillar när de håller på men man kan väl inte låta bli att tycka om de för att de finns och allt de kan göra. 
 
Annars då. Igår började det årliga Oktober-baket. Äntligen! Jag och f fyller år nu i veckan och till helgen blir det kalas för familj och släkt. Igår bakade jag 2 sorters småkakor och cupcakes. Ska fortsätta med resten här i veckan men först tänkte jag att jag skulle göra så mycket som möjligt på skoluppgiften jag håller på med.
 
Jag har lite beslutsångest över en vägg i vårat vardagsrum, jag vet inte riktigt vad jag ska ha på den.. vill gärna att rummet ska vara helt färdigt tills i helgen då alla kommer hit och fikar! Få fundera på det lite till.. 
 
Lite bilder från helgen.. systemkameran har jag dammat av också, den har blivit lite bortglömd på senare tid.
 
 
 


Fredag

Hej igen.
 
Ännu en effektiv dag, och natt skulle man kunna säga. När vi hade gått och lagt oss igår så kunde jag inte somna (var inte speciellt trött så det var väl dumt att gå och lägga sig men klockan var 23) så jag låg och tänkte på skolarbete.. allt jag ska göra, vi har haft lång tid på oss med de uppgifter vi har nu, så man har tänkt att jag behöver inte börja på en gång.. Aa,tjena! Nu ska 2 rapporter in om 2 veckor! Så när jag låg där igår kväll så kände jag.. här har inte jag tid å ligga.. så upp igen, hämta boken, upp med läslampan och börja läsa och markera bra grejjer : P
 
Sen ställde jag även klockan på 7.30 för att hinna med så mycket som möjligt, man vill inte gärna sitta å plugga en fredagkväll. Så uppe med tuppen och började med en av uppgifterna och gjorde klart den! Bra där. Satt på bussen strax före 10 påväg till skolan för att låna en bok, hem igen och tog en snabbdusch sedan har jag bara pausat när jag skulle ut med embla, annars har jag suttit här. Har börjat på den andra uppgiften, flöt på ganske bra så fick ihop nån sida. Nu är nästa steg att söka artiklar (satans påhitt kan man kalla det också : P fy vad det är jobbigt med artiklar) men det sparar jag till en annan dag faktiskt, nu är det helg : ) 
 
Har inte kommit på vad jag ska koka ihop till middag heller, har tagit fram kyckling dock så något med det iallafall. Aja, ha nu en bra fredagkväll!
 
Plugga plugga pluuuugga


Aktiv Torsdag

Hej där. 
 
Idag har jag minnsan varit aktiv. Imorse var jag på skolan och lånade några böcker jag behöver. När jag kom hem slängde jag in första maskinerna med tvätt och sedan kikade solen fram lite så passade på och tog en lite längre prommis med embla, Ingen super lång men längre än vad det har blivit på senare tid. Och nu ska jag snart ner i tvättstugn och hämta upp all tvätt, förhoppningsvis torr.
 
Igår var vi och käkade middag hos mamma och per. Sedan medans grabbarna kollade på hockey så tog jag och mamma och bakade bullar och muffins som vi sedan fikade innan jag och F åkte hem vid 22. 
 
Vardagsrummet är så gott som färdigt. Jag tror jag är lite kär i vårat nya vardagsrum : ) Det är lite små saker som ska upp på väggarna och så, blir fint : ). Jag har försökt ha så lite grejjer som möjligt, gillar absolut inte övermöblerade rum! Bilder kommer väl när allt är helt färdigt! 
 
Nu ska jag springa ner och hämta tvätt, när F slutar ska vi iväg och storhandla och slänga en massa skit på återvinningen, skönt! Ha det bra!
 
Höstigt väder idag, men solen vill gärna kika fram lite, härligt : )


Tisdag

Hej mitt vinterland!
 
Imorse när vi klev upp ropade F på mig.. "Älskling! Har du sett vädret?!" Tittar ut och ja.. det snöar. Han älskar snö : P Jag är väl inte liiika tokig i snö, speciellt inte när det blir som nu när det inte är tillräckligt kallt så det blir bara slask, annars tycker jag det kan vara mysigt, om inte annat så behöver jag bara se snö för att känna julkänsla i heeela kroppen! : ) 
 
Nog om snön. Jag och Danne har varit på birsta, det är väldigt kul att folk vill ha min hjälp när det gäller inredning (har fått förfrågan om inredningshjälp förut också : )) men det är svårt när personen i fråga inte riktigt vet vad han är ute efter : P. Shoppade lite iallafall. 
 
Fondväggen i vardagsrummet är färdig! Det gick på nån timme, han är så duktig Persson : ) Igår var stor borren framme och vi fick upp tvn och alla högtalare på väggen. Flyttade alla möbler och gjorde plats för en ny möbel som bara väntar på att få flytta in! Ikväll fortsätter vi, då ska kablar dras och sedan är det bara mitt jobb kvar, det roligaste.. allt små piff! : )
 
Annars håller jag på och små plockar överallt.. hela tiden. När man håller på och pysslar om så här så blir det fasen grejjer överallt! Imorse fortsatte jag även med ett skolarbete, måste sätta igång med ett annat också men har inte böckerna till det ännu. Jaja, nu ska jag fortsätta mitt plock här, hoppas ni mår bra! : )
 
Ursäkta dålig bild då den är knäppt genom fönstret, men så här såg det ut när vi vaknade imorse!


Lördagkväll

Hejheej.
 
I torsdag kom vi hem från London. Vi har haft det jätte bra, shopping och turistat lite. Madam Tussauds och london eye besökte vi. Jag har en hel del bilder men de kommer när jag orkar göra ett sånt långt inlägg : P. 
 
Sedan jag kom hem har jag mest myst med F och våran Embla : ). Igår lagade vi god middag och myste på. På dagen igår var Johanna här och vi surrade på, följde med henne på en verkstad där de bytte däck på hennes bil och sedan hem hit igen för att käka lite lunch. Idag har vi varit på kalas hos danne, skönt ändå att han bor i samma hus nu, behövde inte ens ta på sig en jacka när man gick dit! Där blev det massa bullar, kakor och kaffe! Till middag svängde vi ihop tacos och nu är F borta hos danne igen, familj och släkt på dagen och polarna på kvällen. Själv stannar jag hemma i soffan med godisskålen ; ) hehe. 
 
Imorgon kommer förhoppningsvis Per och påbörjar tapetseringen här inne. Inne det ska vi försöka hinna med en sväng på birsta.. vi får se. Längtar verkligen tills det är färdigt här inne, har levt i denna röra oväntat länge nu : P. 
 
Aja, nu ska jag fortsätta kika på tv, se om det är nått bra på nån filmkanal kanske : ) Ha det bra!
 
När jag kom hem i torsdagskväll kom F och kramade och pussade på mig i hallen sedan sprang han in i sovrummet och kom ut med den här. En jättefin bukett blommor och ett kort i där det stog "Välkommen hem älskling, älskar dig / F". Han är så söt min pojkvän, Love you ♥ Han fick lite kläder och grejjer av mig från London, han gillade alltihopa och hade på sig en av koftorna på dagens kalas : )


Fredag!

Hej!
 
Måste bara börja med att jag alldeles nyss blev sjukt glad, jag klarade beroendetentan! : D Den som jag satt och grät över här för en vecka sedan! Haha, så skönt! : ) Så nu är den ur världen.
 
Igår var F och mammas per uppe i övik och kollade på hockey på kvällen så jag och mamma passade på att kolla på film och äta ostkrokar : ) Vi såg en gammal film som heter Stekta gröna tomater, mamma hade sett den många gånger och tyckte vi skulle se den, och den var faktiskt bra : ). 
 
Idag har jag varit på stan med fia och käkat lunch på tant anci och fröken sara, jag åt en mycket god grillad macka med brie och salami : ). Vi åker till London på måndag så självklart surrade mycket om det, ska bli så kul! 
 
Ikväll blir det mys hemma med go middag, x-faktor och godis och kanske lite slipande på väggen. Imorrn ska vi på dop på dagen och middag hos svärisarna. På söndag är det kanske fika hos F´s syster och sedan på natten bär det av ner mot sthlm!
 
Nu ska jag fortsätta plocka lite här, kan inte riktigt städa i den röran det är här i vårat vardagsrum nu men jag måste få plocka undan lite ändå, haha. Måste även packa lite så jag inte behöver göra det i sista sekund. Ha det fiiint och trevlig helg : ).
 
Dagens lunch, väldigt gott : )
 
 


Måndag 1/10

Hallådär!
 
Vi är redan inne i Oktober! Herregud vad fort tiden går. Men det är kul också, fyller ju år i Oktober så det är inte fy skam ändå : ) 
 
Igår kom jag på en smart sak.. Jag kanske ska kolla mitt pass, jag har ju ändå inte använt det på nästan 2 år så har ingen aning när det slutar gälla.. Mars 2012. Nooooo det har gått ut! Haha jäkla tur att jag kom på att titta det igår och inte på typ torsdag. Så nu på morgonen har jag varit och fixat nytt, det ska ta upp till 5 dagar och inom 5 dagar behöver jag det senast så.. haha klantigt. Och när jag ändå var nere på stan så passade jag på att växla in pengar så nu är även det gjort. Jag har lånat en stooor väska av mamma, hennes oystercard och förra veckan beställde jag hem nya linser så nu, nu känner jag mig redo att åka! Om en vecka far vi : )
 
Jag har två dagar i skolan innan vi åker, imorrn och onsdag. Får se om jag passar på att iallafall börja på någon av rapporterna. Hoppas också på att tapeten hinner komma upp på väggen innan jag åker, men vi får se.. det går inte undan i vardagsrummet just nu : P. 
 
Det har inte heller blivit någon förbättring i örat heller men det hade jag inte förväntat mig heller.. 
Näe, nu ska jag slå mig ner i soffan lite innan det är dags för Embla att äta och sedan en liten promenad. Ha det bra! : )