Ledig långfredag

Heej.
 
Idag är det långfredag, sånna dagar som är så mysiga för att min F är ledig : ). Vi vaknade ändå ganska tidigt idag och har ätit frukost för en stund sedan. Om nån timme ska vi ut till F´s mormor och morfar och hjälpa dom med nånting på datorn och sen blir det väl lite fika där. 
 
I Onsdags hade vi den sista stora tentan som sagt, nu är det bara att vänta och se hur det gick. Direkt efter tentan fick jag åka och jobba 4timmar ute på ica-bommen, alltså njurunda.
 
Igår var det också jobb, men då hade jag två butiker så det tog lite längre tid. Var på den första butiken vid 6.45 och var hemma vid 18. Såå mycket godis! haha. Älskling kom och hämtade mig när jag slutade på sista butiken och då åkte vi och köpte pizza! Min fina pojkvän hade även städat hela lägenheten tills jag kom hem, skurat badrum, dammsugit, plockat i och ur diskmaskin, vädrat, bäddat och allt sånt, så himla skönt! ♥ Idag är jag som sagt ledig men imorrn blir det minst 10timmar till på samma butiker. 
 
I Måndags var det ju våffeldagen, så vi bjöd hit mamma,(per jobbade), sebbe och dessi på lite våfflor. Vi hade hallonsylt, jordgubbssylt, glass och jordgubbar. Sedan hade vi även creme fraich, rödlök och rom som också är gott att ha på våfflor! Det var mysigt och Embla fick ett påskägg : ).
 
Näe, nu ska jag gå och slänga på lite smink och göra nått mer håret. Ha nu en super bra påsk!
 
 
 
 


Måndag

Då var det måndag igen och denna dag kommer bestå mestadels av plugg! På Onsdag har vi våran sista (sista om man klarar den) tenta, det är också den största, den är på 7,5hp och det kanske inte säger så många nånting.. men det är mycket. Den kommer att handla om riskbedömningar och ja, tyvärr känner jag ganska starkt att det blir omtenta på den. Menmen, jag ska plugga på idag och imorgon så får det gå som det går på Onsdag. 
 
I lördags kom ju min älskling hem från att ha varit i fjällen en vecka, och på kvällen åkte vi ner på stan och han bjöd mig på en go-middag på allstar. När vi var färdiga åkte vi förbi mamma och per och sa hej och satt där och surrade innan vi åkte hem igen.
 
Igår var det söndag och jag och min älskade F hade en mysig dag. Började morgonen med att jag slängde ihop några ostfrallor till frukost och vi dukade upp till en riktigt mysig söndagsfrukost. Nybakat bröd, fil, färskpressad apelsin juice och te : ). Sedan åkte vi ut till svärföräldrarna på Alnö. F´s skoter står hos de för vi har ju inte direkt nån plats att ha en skoter : P Det var så himla härligt väder så vi tog en sväng med skotern ner på isen under alnö-bron. Jag provade också och köra, har gjort det nångång tidigare men det var länge sedan, och det var kul! : ). Sedan åkte vi tillbaks till svärisarna och dit kom också min mamma, Per och Amanda och vi alla fikade och surrade och sedan åkte dom hem. Vi stannade och bara tog det lugnt och sedan blev vi även bjudna på middag där, det blev oxfile med klyftpäror och beasås, gottgott! Efter maten åkte vi hem och senare blev det soffmys framför Johan Falk med en massa godis. Vi hade en jätte mysig dag och jag älskar dig såå ♥
 
 
 
 


en lördag

Imorse var jag uppe 6.30, tungt på en Lördag! Men jag skulle iväg och jobba så hade inte så många val, haha. Var ute på ön och plockade godis till 12. Jag jobbade även igår på 2 nya butiker, nya för mig alltså. 
 
Och igår kväll kom Johanna (F´s syster) hit och vi lagade mat. Det blev fläskfile-gryta, pasta och sallad. Till det blev det några glas vi och vi surra länge tills vi märkte att typ halva gladiatorerna hade gått, vi som skulle se det. Så vi flyttade oss in till soffan med popcorn och chips och kollade på slutet. En trevlig kväll!
 
Nu sitter jag bara och väntar och väntar. F har varit borta i fjällen i 1 hel vecka! Inte van att vara borta från varandra och jag är absolut inte van vid att vara ensam. Har sovit hemma alla nätter utom i Torsdags då jag och Embla tog vårt pick och pack och sov hos mamma som också var ensam över natten : ). Nu är F iallafall på väg hem, kanske är hemma om 1-2timmar. Så ikväll ska vi mysa : ). Juste, måste också säga att senaste tentan var jag så arg på för det kändes absolut inte bra när jag hade gjort den men igår fick vi reslutatet.. och jag klarade den! Så skönt!
 
Näe, nu ska jag kolla på mästerkock-reprisen för det missade jag i onsdags. Ska plocka undan lite också så det är fint när min karl kommer hem : ).
 
Lite shopping blev det här i veckan också, lite mönstrat blev det minsann! : )


Söndageftermiddag

Hej!
 
Imorse när jag vaknade klev jag direkt upp och slängde ihop en smet till ett bröd. Det ska gräddas i ugnen i 1timme så det sög ordentligt i den hungriga magen. Sedan har jag städat och "möblerat om" i några av våra garderober, varit ute på en liten promenad med Embla. Sedan blev det en sväng på Dollarstore och förbi macken för att hämta ut en bok. Nu sitter jag och funderar på vad jag ska äta till middag. 
 
Igår fick jag ont i ryggen efter en stund på birsta med mamma, och mensvärken på det så kände jag mest för att ligga i soffan. Mamma kom förbi på kvällen med kinamat och vi kollade även på filmen Röjar-Ralf som var sådär, gullig historia men inte speciellt rolig. 
 
Var en sväng på Willys innan jag åkte hem också, det blev lite godis och en coca cola ;P Så ikväll blir det en sån kväll. Igentligen borde jag plugga men jag har faktiskt läst en av artiklarna till tentan idag och sen har jag även skrivit ner alla 70 instuderingsfrågor till tentan som jag ska börjar svara på till veckan, så det får nog räcka på plugg-fronten idag ;P. Ha en mysig söndagkväll nu allihopa!
 
 


sundaynight

Ja,då vare söndagkväll igen. Vi har ganska precis kommit hem, har varit borta hela dagen. Vid 11 tog F med sig Embla ut till sin mamma och pappa för han skulle fixa med skotern. Vid 12 tog jag en promenad i det härliga, men lite blåsiga vädret, gick förbi mamma och tänkte att jag skulle gå in och säga hej. Det slutade med att jag och mamma åkte på birsta, haha. Hon skulle kolla på lite grejjer på Ikea så jag hängde med. Sedan mötte jag upp F där ute för han var och köpte en cd-spelare till sin mamma så jag åkte med han därifrån till svärisarna, kopplade in cd-spelaren sedan blev vi bjudna på kina-mat där, gottgott : ). Sedan åkte vi hem och resten av kvällen blir i soffan med godisskålen ; ). 
 
Annars ihelgen då, i Fredags gjorde vi god middag, fläskfile i godsås, sånna där goda potatisgrejjer (vet inte vad dom heter men ni ser de på bilden), sallad och ett glas vitt till det. Sedan blev det en sväng till F´s kusin som fyllde år, där blev det fick med massa kakor och tårta och sedan fick vi se massa bilder från hans resa han nyss kom hem ifrån (Japan och thailand). 
 
Igår var det ju Mello final, så vi hade lite mys här hemma med min bror och dessi. Vi dukade vardagsrumsbordet fullt med massa god saker, Ost, luft-torkad skinka, kex, popcorn, chips, dipp, morötter och godis. Haha ska det va så ska det ; P. Tyckte låten som vann var helt okej. Och juste, jobbade första passet på mitt nya extrajobb i lördagsmorse, kul!
 
Nåja, det var helgen. Till veckan blir det lite skola och lite annat smått och gott. Ha det så bra så länge : )
 
Bjuder på några bilder från helgen.. bara mat ; ) mums!
 
 


Första måndagen i Mars - 2013

Jaha, helt plötsligt var vi inne i Mars månad. Men det gör inget om tiden går fort nu, nu vill väl de flesta av oss ha vår och sommar eller hur? Ja tack! Men än är det på tok för tidigt för vårkänslor även om det är många dagar med sol och plusgrader så kommer det nog hinna snöa både en och två gånger till innan det tinar bort. Men på tal om vår så har jag faktiskt köpt en ny vårjacka, precis nu när jag skulle knäppa kort på den så jag kunde visa så tog batterierna i kameran slut, så jag lånar bilden från hemsidan istället.
 
Ihelgen har det varit ganska lugnt, i fredags var vi bara hemma, myste på, åt god mat och kikade på gladiatorerna. I lördags var jag och mamma ut på birsta och shoppade lite och sedan tog vi en fika här hemma. På kvällen åkte jag bort till Kicki där jag, Kicki, Lilita och Malin kollade på film och drack vin. Igår var det söndag och då blev det en snabbis på birsta igen för att köpa jackan jag hade sett i lördags sedan köpte vi med oss fika och åkte hem till F´s farmor och fikade. Sedan på kvällen tog vi fram godisskålen, poppade popcorn och kollade på Johan Falk. 
 
Idag har jag varit i skolan på förmiddagen, var uppe vid 6 imorse, fy så tidigt! : P I skolan hade vi föreläsning om riskbedömning med HCR-20 manualen, som vi också ska ha tenta på om några veckor. Nu tänkte jag försöka läsa lite i en av böckerna till tentan innan F kommer hem, då ska vi laga mat och köra en storstädning! 
 
Min nya vårjacka ↓ 
 
Och lite insta-bilder från helgen : )