Flower dress



Visst är den söt?! Den är väldigt kort så nånting under är att rekommendera, jag tänkte prova med avklippta leggings kanske? Så att dom inte syns men om det skulle blåsa så är det dom som syns och inget annat ;) 



FF

Tänkte ge ett litet middagstips, om man tycker om tomatsås! FF-pasta heter den, vi åt den igår.. supergod :)


Valfri pasta
2 burkar hela tomater
En gullök
Några vitlöksklyftor
En skvätt vitt vin
Salt och peppar (såklart)

Fräs lök och vitlök och häll på tomaterna, i med en skvätt vin och ner med pastan som får koka färdigt i tomatsåsen. Lägg upp på tallriken och strö på lite fetaost, gurka till är gott och sallad skulle nog inte vara helt fel :)

Ps. Om en stund kommer bild på den söta klänning på!


Torsdag

Hejsan!

Imorse vaknade jag lite tidigare än vanligt med huvudvärk, hade ont igårkväll också men det försvann när jag gick och la mig. Den är borta nu också eftersom jag tog en ippe nä jag klev upp. Var ut med embla nästan direkt också, ganska skönt väder trots att det var minusgrader.

Glömde ju visa klänningen igår..
Den säger ju inte så mycket när den hänger där på galgen, men den sitter jättebra, är söt och vippig. Tänk när man är lite brunare, kanske ett brunt flätat bälte i midjan för att piffa upp lite. Kanske måste visa en bild hur den ser ut på för att övertyga er ;P jag tycker iallafall att den är jättesöt :)


Kommer från HM och fanns en mörkare med blommor och svart, 99:-


Meningslös grej och shopping!

Nu har jag varit på den där grejen som arbetsförmedligen hade kallat mig till, det var i tonhallen och det stor på pappret att man skulle "få chansen att träffa jobbcoacher" , en sån har jag redan haft och tyckte inte att jag behövde en ny men jag tänkte att jag kan ju bara gå dit, gå runt lite och gå igen. Så fort man klev innanför dörrarna fick man ett papper där det stog "innan du lämnar den här lokalen ska du ha valt en jobbcoach" WHAAAT?! Vilket lurendrejjeri :P Men en gubbe hoppade genast på mig och en annan tjej och pratade om sig själv och massa så jag valde honom och gick :P. Det blir säkert bra!

Efter det gick jag till stan och hittade en suupersöt klänning för ynka 99:- så den fick följa med hem! Visar senare :) Nu ska jag diska lite sedan fixa en macka och kolla på OC när det börjar ;)


Kväller.

Hej igen..

Det blev ändrade planer å jag åkte till mamma istället eftersom att det skulle vara hockey på tvn här :P. DH var bra som vanligt, vad ska vi ta oss till när denna underbara serie är slut!? usch,hemska tanke :P. Imorrn ska jag på nått grejjs som jag har blivit kallad till från arbetsförmedlingen, fantastiskt. Alltid lika roligt ;)

Tänkte dela med mig av en gammal bild.. en lite fest i våran förra lägenhet, vi hade ju så kul den där kvällen men aldrig lyckats göra om det :P


Näe. nu säger jag godnatt och sov gott!


Tisdag

Halloj!

Idag har vi härligt väder här uppe i norrland, jag tog på mig skoterstövlarna och tjockjackan när jag gick ut med Embla men kände genast att det var för mycket :P

Igår åt vi middag när F kom hem, danne var också här men han åt köpt kinamat (vi åt hemlagad ;P) och sedan blev det en sväng på birsta och efter det blev det en sväng till matfors för att hämta dannes bil och sedan hem till oss igen. Vi tittade på tv och åt muffins :)

Var lite svårt att få en bra bild på maten i stekpannan men :P det är iallafall stekt ris med kyckling och massa annat gott :)


Nu är det vänner i 30min sedan OC! Och ikväll kommer mamsen så ska vi såklart kolla på DH :) tjoho!


Måndag

Då var det måndag igen, och idag har jag varit ut på gammjobbet och fixat lite saker och träffat mina gamla kollegor, så himla roligt å träffa alla igen :) annars har jag varit ut med embla såklart och annars inte så mycket.

Jag idag! Jag kör på glasögon typ varje dag nuförtiden för det är bättre för ögonen och huvudet,men jag ser ju som en kratta i dom :P skulle behöva nya glas men vem har råd med sånt :P

Har på mig en söt volangtopp från Gina :)


Nu ska jag fortsätta med maten.. idag blir det thai-inspererat! :)


Söndag

Hej söndag!

Nu kan jag äntligen berätta att jag har varit helt ensam hela helgen, känner att man kanske inte ska säga sånt innan, man vet aldrig vilka tokar som läser här. Men jag har iallafall varit själv, med embla såklart. F åkte till fjällen i torsdags och kommer hem idag. Sen jag flyttade hemifrån har jag sovit ensam 1natt tror jag :P så jag är lite ovan men det är jätte bra att vara ensam och ifrån varandra ibland, då får man sakna varandra och känner hur mycket man älskar varandra, jag har fått många söta sms av F i helgen :) ♥

Men jag har ju inte varit görolös för att jag var ensam, i fredags var ju Johanna och Danne här hela kvällen och igår blev jag bjuden på middag hos mamma och per, där blev det fläskfile och potatisgratäng och chokladmouse till efterrätt! Super gott. Och sen har jag ju haft bilen hela helgen för mig själv så det har gått bra, det är mest den där biten att somna ensam som är lite jobbig, men det gick ju bra :)

F kommer hem om nån timme så jag tror jag ska baka muffins så vi kan fika när han kommer hem :) Ha en bra dag så hörs vi kanske senare.

Me today :) mycket väl medveten om att jag måste färga utväxten ;)


Lördag

Hejsan!

Idag har vi lite konstigt väder här uppe i norrland, ganska fint hela tiden med sol och sådär och helt plötsligt börjar det snöa eller vad man ska kalla det :P Men samtidigt såg jag idag på morronpromenaden att det har smält väldigt bra, snart är våren här.. imorrn byter vi till sommartid :)

Idag har jag inte gjort så mycket, har varit hemma och plockat och städat lite. Läste på fb att det var mycket folk i birsta så jag kände att jag inte behövde åka dit :P men det gör ju inget för jag var ju där igår. Och igår kväll var ju både Johanna och Danne här och vi kollade på Lets dance och efter det åkte johanna hem och jag och danne spelade mario till 3 på natten :P haha.

Tänkte ta ut embla på en extrasväng och sedan om ett tag blire middag, idag står det lax på menyn :)

Jag har en ljusstake som jag fick i julklapp eller födelsedagspresent för läänge sedan, tycker den är söt men tyckte att den självklart skulle se bättre ut i vitt..

Så den fick bli vit.. mycket bättre :)


Fredag

Hejsan!

Idag har jag inte legat i soffan, jag var ut på birsta en sväng.. köpte inget förutom lite mat på Maxi. Sedan har jag bara varit hemma, har nyss ätit fin fredagsmiddag.. Varma mackor! Det blev en cider till det också. Och nu väntar jag på både Johanna och Danne som ska komma och vi ska kolla på finalen av Lets Dance!

På en hade jag skinka och tomat och på den andra skinka och annanas! supergott!


Det söta glaset är ett ölglas från Lasse åberg, Have a mice day står det på glaset! (lustigt, Mice är ju möss på engelska ;P det står nått lustigt på alla glasen, vi har 6st. Tycker dom är supersöta.)


Ha en fin fredagkväll allihopa!


Torsdag

Idag fick embla följa med husse på jobbet,så att jag skulle slippa hålla på å gå ut med henne och bara ligga under filten och bli frisk! Igårkväll tog jag två ipren och hostmedicin innan jag gick och la mig så jag somnade lite bättre :)

Klev upp stra efter 10 idag och nu har jag nyss ätit frukost, och nu ligger jag som sagt under filten och tittar på tv, tänkte släpa mig upp och diska om ett tag.



Onsdag

Vilken jäkla skitnatt jag har haft :P gick och la mig vid 22.30 och låg och vred mig ett tag med ont i halsen, snorig, nyste hela tiden och ont i öronen.. sista gången jag tittade på klockan innan jag somnade var den 2. Nån gång där efter somnade jag äntligen. Det blåste på ganska bra inatt också, väntade på att ett träd eller nått skulle komma in genom fönstret :P .

Sov till strax efter 9 imorse, och har nu legat i soffan och kollat på tv och druckit te. Och nu gruvar jag mig för att jag måste ut med embla, vill bara ligga under filten och bli frisk!

Sommar!



Tisdag - pepparpeppar!

Pepparpeppar brukar man säga när vill ha turen med sig. Igår pratade jag med pappa och han sa att han hade varit förkyld och frågade om jag hade klarat mig frisk.. "Jaaa,jag är nästan aldrig sjuk" MEN jag glömde pepparpeppar.. igår kväll började jag känna mig konstig i halsen och idag vaknar jag upp.. sjuk! typiskt! Snorig och ont i halsen, dock ingen feber, det har jag ganska sällan. Jag vaknade när F skulle åka på jobbet klockan 06.30.. kunde inte somna om! klev upp klockan 7, kokade en kopp te och la mig i soffan och tittade på massa serier som tack och lov går på tvn på mornarna. Sen somnade jag faktiskt till 2 gånger vilket var skönt.
Började nästan gråta i sängen i morse när jag insåg att jag har en hund att gå ut med :p orkar inte!

Nått annat jag verkligen inte orkar just nu är att städa, vilket är ett måste för ikväll får vi besök av F´s kusin som har jobbat på köksavdelningen på IKEA (så då förstår ni nog vad det handlar om ;P) och han är tok allergisk mot pälsdjur så jag måste städa bort vartenda hår. + att jag ska följa med mamma vid 3tiden och hämta ihza hos veterinären.

Jag lär stupa i säng ikväll! Ha en bra dag alla!


Måndag

Hejsan hoppsan.

Då var det måndag igen och långt kvar till helg :P Har inte gjort så mycket idag, varit ut med embla och sådär, det vanliga. Om en stund kommer nog danne och då ska vi ut på promenad innan bubben kommer hem, och juste.. jag tänkte byta namn på "bubben" här i bloggen, från och med nu heter han F, för att det är enklare och mindre töntigt :P men han är fortfarande min "bubbe" och älskling :) ♥

Såg att CDON har OC-boxen för halva priset nu, fyyyy att jag inte är rik eller nått för då hade jag absolut inte tvekat på att köpa den! Vill ha! 699:- kostar den nu.



Film och godis

.. är just vad denna kväll har bestått av :) jag och älskling har sett filmen Fighter, en sann historia som handlar om två bröder som boxas. Även om jag är ett stort fan av verklighetsbaserade filmer så tyckte jag inte att den här var så speciellt bra, jag tyckte att det liksom inte hände så mycket i den. Så den får ett Njaa av mig :P Och en massa godis till den så nu är jag lika mätt som igår.. okej inte riktigt.. igår var jag äckligt mätt.

Nu är det inget bra på tv så det blir nog sängen snart skulle jag tro.. så godnatt!



Söndagen

Hejdär!

Idag har vi haft en superhärlig dag här uppe i norrland, hela 8+ grader var det ett tag. Vi har varit ute på ön hos bubbens föreldrar för att han skulle fixa med skotern och sedan fick vi fika också :) Så Embla har fått varit ute och skuttat i snön, bra för henne.

Nu är det tyvärr hockey på tvn så jag tror jag ska börja med maten för att ha nått att göra, idag blir det kyckling i nån sås :) Hörs senare!


Lördagkväll

Godkväll!

Nu ligger jag hemma i soffan, vi har varit hos danne ikväll och ätit mat, blev kyckling,potatis i ugn,sås och sallad.. enkelt och väldigt gott. och sedan pannacotta till efterrätt såklart ;) hehe.

Innan vi åkte till han så var vi alla 3 på birsta, kikade runt lite och jag köpte en enkel men söt klänning och fjäderörhängen! ja, faktiskt.. jag tyckte dom var så söta och det är ju väldigt inne nu och blir väl ännu mer till våren och sommaren.

Den här klänningen fast i vitt, var sugen på den här färgen ↓ men det tyckte inte grabbarna så jag lyssnade på dom för en gång skull ;P


Jag blev jättemätt efter all mat hos danne men har ändå dukat upp med godis här :P ha en mysig kväll nu allihopa.


Lördag - Promenad,sol och hästbajs

Hejsan!

Vilken härlig dag det är idag :) Vi har varit ute på ön och gått på ett berg med jacke,hans tjej och deras hund Diesel. Embla och Diesel envisades om att äta hästbajs så fort vi gick förbi en hög, mysigt va ;) haha. Och nu är vi hemma igen, ska byta om och sedan ska vi åka till birsta och kika lite sen ikväll är vi bjudna på middag hos danne!

Ha en bra dag allihopa :)

Jag just nu, rolig bild :P


Hur många lingon finns det i världen

Har precis kommit hem från en trevlig kväll, först på Biteline med bubben,tingen och mikaela. Vi åt pizza med tyvärr alldeles för mycket ost annars gott! Efter det var jag,mikaela och johanna på bio, köpte varsin popcorn och dricka och såg Hur många lingon finns det i världen. HEEELT fantastisk film, den måste ni se. Mycket skratt och lite lätt blöta ögon. En sån där film där man kommer på sig själv att sitta och le hela tiden. Man ville inte riktigt att den skulle ta slut :P Ah,se den helt enkelt.

Nu sitter jag och kollar på meningslös tv, finns inget bra just nu på den.. undra om man ska slå på nån film? aja, ha en bra kväll och godnatt om ni tänkte sova.



Fredag

Hej Fredag!

Idag har jag en liten städ-dag, det var nån konstig lukt i köket, från sopskåpen, så jag städade ut hela skåpet, spolade ur hinkarna och allt där inne och nu luktar det bra igen :) ska bara dammsuga och torka golven sen kan helgen börja :)

Ikväll ska jag,bubben, tingen och mikaela kanske äta nån köpesmat och sedan ska dom på innebandy och jag ska på bio med Johanna, vi ska se Hur många lingon finns det i världen :)

Näe,jag måste sätta igång med dammsugningen innan OC börjar ;) ha en bra dag, hörs senare!


Torsdag

Hallåhallå.

Idag har jag tvättdag, det är superkul.. kanske nån tycker, inte jag då men.. jag är snart färdig, väntar på sista maskinen ska bli klar nu sen är det bara att torka.

Förut när jag var ut med Embla så gick jag förbi en busshållplats och där satt det en stor affish fasttejpad.. FAAAN det är ju imorrn det är Hoffmaestro på Aveny!! och jag ska inte gå.. jag tror att det inte är menat att jag ska se dom där live :P jag har försökt några gånger nu, men förhoppningsvis kommer det fler gånger. Nån som vet om dom kommer på GF? läste på hemsidan men hittade bara typ 5 artister? aja,får väl se när det närmar sig.

Nu ska jag strax ner och hänga sista tvätten som sagt, måste skynda så jag hinner se OC :) hehe.



Onsdagkväll

Vi var ju tvungen att ha lite födelsedagsfika för vårt lilla födelsedags barn så danne och johanna har varit här och fikat och surrat en massa och johanna åkte för en halv timme sen ungifär. Så nu har embla fått presenter så hon klarar sig, massa godis, märgben, leksaker (en av dom piper fruktansvärt högt :P).

Och nu sitter jag bara och kikar runt på internett och ska väl gå och lägga mig om en liten stund. Imorrn är det tvättdag, skojj! men det behövs, som vanligt.

Nej men godnatt nu, sovgott!



Onsdag - Sol och födelsedag

Hej fina Onsdag!

Ja,det är ju jätte fint väder idag, blå himmel :) var lite kallt imorse men.

Och på tal om imorse, jäklar vad svårt det var att komma upp ur sängen! Jag snoozade 2gånger iaf. var uppe strax efter 8, skulle på nån informationsträff på af, den var ju jättekul :P eller inte. Men det är skönt att ha något att göra (kunde ju dock ha varit liiite senare :P). Efter det åkte jag hem igen, gav Embla mat och var ut med henne.

Och på tal om Embla.., JAAAA MÅ HON LEVA JAAA MÅ HON LEVA JAAA MÅ HON LEVA UT I HUNDRADE ÅÅÅÅR! Haha jaa, idag är det Emblas födelsedag, hon blir hela 2år! stor tjej. Så vi ska åka iväg till djuraffärn senare och köpa nån lite present till henne :)

Nu äre dags att göra en macka för snart äre OC ;) ha en bra dag, så hörs vi senare.

Våran snygging på sin födelsedag!



Säsongspremiär och bil

Godkväll..

Här ligger jag i sängen och ska försöka sova tidigt.. imorrn måste jag nämligen upp i tid för att jag ska på nått grejjs på arbetsförmedligen, FUN!

Ikväll har jag iallafall varit hos mamma och kollat på säsongspremiären av DH,äntligen äntligen. Och jag tog bilen dit, och ja,det är en stor grej för jag har nog inte kört bil sen december :p haha, när snön kommer håller jag mig gärna ifrån ratten (men jag har kört i halka och snöstorm så jag skulle kunna köra) men jag har inte behövt köra så då låter jag bli :) jag har även kommit på att jag har körkortet i ett år :) eller faktiskt över ett år, 1mars var det ett år. Men när jag skulle åka var mamma tvungen att stå och titta när jag skulle backa :P

Nu ska jag läsa en av amelia tidningarna jag fick av mamma och sedan sova för tydligen måste jag stänga ner det här för att min pojkvän tycker det är roligt att jag inte kan stava :P Godnatt!


Tisdag

Hejsan!

Igår skrev jag inget för jag hade inget att berätta, och då är det oftast lika bra att låta bli. Idag vaknade jag lite tidigare än vanligt, strax efter 9 tror jag klockan var. Och sedan dess har jag varit ut med embla och ätit frukost. Nu tänkte jag ställa mig och diska och sedan blire promenad igen efter embla har ätit.

Ikväll smäller det, äntligen börjar DH igen! :D


Söndagkväll med älgfärsbiffar

Hej igen,

Nu har vi varit ut några gånger med embla sedan sist jag skrev, hon kissar mer än vanligt nu.. vi vet inte om det har med att hon löper eller vad det är, hon har även varit så här förut och då trodde veterinären att hon hade urinvägsinfektion så hon kanske har det igen också, vi väntar och ser om det blir bättre.

Sen har vi även lagat mat som blev suuupergoda älgfärsbiffar med morötter och palsternacka i ugn (bubben åt potatismos till) och svampsås med både trattkantareller och champinjoner och sallad till. Så himla gott. Och det är faktiskt stor skillnad på vanlig färs och älg, men nu hade ju vi fått några påsar älgfärs(och köttbitar och grytbitar) så vi kommer nog fortsätta köpa vanlig sen eftersom det är billigast.

Nu håller vi på att värma hallon i ugnen (nix,vi har fortfarande ingen mickro :P) som vi ska äta med glass :) Osså ska vi äntligen titta på den nya barnfilmen Trassel! :) hoppas den är bra. Ha en mysig söndagkväll allihopa!

Gottgott!


Söndag

Hejsan.

Igårkväll hade vi en trevlig kväll, jag,bubben,danne,tingen och mikaela. Vi gjorde hemmagjorda hamburgare med potatisklyftor och sallad,hur gott som helst! Sen vid 22 åkte tingen och mikaela hem så vi for och köpte lite godis och sen hem igen och tittade på en film som hette The other guys, jag tyckte inte att den var speciellt bra :P det är en action/komedi.

Idag vaknade vi vid 10 och klev upp och åt frukost och funderade på vad vi skulle göra, strax före 1 kom vi på att vi skulle åka upp till dollarstore så vi hoppade in i bilen och åkte. Köpte en massa smått och gott, bland annat en muffinsform så nu kan jag göra riktiga muffins :)

Och nu ligger min trötta pojkvän brevid mig här i soffan och snarkar, men jag tänkte väcka honom nu så vi kan gå på en promenad innan vi ska börja med maten, ikväll blir det älgfärsbiffar :)!



Lördag

Hejsan!

Igår hade vi en trevlig kväll här hemma jag,bubben,danne,jonas och carro. Vi åt middag som blev marinerad kyckling i ugn med potatis till och sallad och en god kall sås :) till efterrätt blev det vanilj och chokladpannacotta. Sen tittade vi på lets dance och sådär.

Idag har jag,bubben och danne varit ute i birsta och kikat runt lite men inte handlat något, förutom till middagen. Ikväll får vi sällskap igen, idag är det danne (som sov i våran soffa inatt eftersom vi drack vin och öl och sånt där igår) och även tingen och mikaela kommer på middag, idag blir det hemmagjorda hamburgare :D så gott. Sen får vi se vad som händer mer ikväll.

Ha en bra kväll.


Fredag

Ikväll ska vi ha middagsfrämmande. Danne är här och jonas och carro kommer också. Så nu sitter vi här och väntar mest på att dom ska komma. Sitter och dricker lite vin :)

Så idag har jag och danne sprungit runt i birsta och gått på systemet och både maxi och willys för att handla till maten. Fick en avi om att min skjorta hade kommit den hade kommit, så jag var ju bara tvungen att ha den ikväll :) så vi åkte och hämtade ut den.

Inatt kunde jag inte riktigt somna så jag tog en halv tablett och sov som en stock :P men jag kände mig lite trött efter den nu på dagen så danne och jag tog och fikade lite, gjorde chokladbollar och drack kaffe :) får se om magen blir lika pigg som jag :P

Mitt gigantiska vinglas(älskar dom!) och en smygtitt på skjortan :)




Ha en härlig kväll allihopa!


kväller

Nu har vi precis ätit, vi har besök av danne idag så jag och han har ätit min thaikyckling soppa med lite ris, så jäääkla gott! jag skulle kunna åka tillbaks till thailand bara för att äta :) gillar man starkt ska man absolut dit :) bubben åt vanlig kyckling i ugn. Och nu är det tråkigt nog hockey på tv nu :P så jag ska nog ta och gå ut en sväng med embla snart. Ha en bra kväll.

Soppa/gryta och ris


Så lägger man över lite soppa till riset eller lite ris i soppan.


Torsdag

Igår på födelsedagsfikat provade jag på att dricka kaffe (jag brukar bli dålig i magen av kaffe och det tycker jag är synd för jag tycker ju faktiskt om det, kaffet alltså, inte att ha ont i magen :P) men jag tog kaffe ändå, och klarade mig ifrån magont så jag vet inte om det har och göra med vilken sort det är eller nått. MEN klockan var runt 20.00 när vi drack kaffe och det fick man ju sota för.. halv 2 inatt gick jag och la mig.. klarvaken. vet inte vad klockan var när jag somnade men. Satt och tittade på tv4 play innan jag gick och la mig, både halv åtta hos mig och sveriges mästerkock. Har mycket i mitt huvud nu också, både viktiga och mindre viktiga saker som jag har att tänka på så jag inte kan somna..

En av sakerna jag tänker på är mitt hår, ovanligt va? Nu har jag kommit till den ständigt återkommande tanken "nu är håret för långt, det bara hänger, jag har det alltid i svans eller knut på huvudet.. å hur kul är det?!". Då kommer jag alltid på att jag ska klippa mig osså blir det för kort och sen ångrar jag mig. JÄMT! ALLTID! Och det är samma denna gång, fast den här gången går funderingarna i kortare än någonsin, fast ändå inte superkort (för jag har ju aldrig haft speciellt kort). Det här är det kortaste jag har haft ↓ och det var ändå strax nedanför axlarna.. nu funderar jag på strax ovanför axlarna.. hjälp mig. Jag älskar mitt långa hår men det går faktiskt inte att göra något med det :P


Aja,nog om detta.. nu är det snart dags för en promenad, igår och idag är det lite kallare, vilket betyder mindre slask = mindre smutsig hund! jippi! Hörs senare gör vi.


Onsdag

Hallådär,

Idag vaknade jag samma tid som vanligt, käkade frukost och gav embla mat.. men henne mage ville tydligen inte ha maten för allt kom upp igen. Sen gick vi ut på en promenad och sedan var jag ner på stan och var på arbetsförmedligen, alltid lika kul.. men jag har kvar hoppet om att dom ska vara till någon hjälp. Gick en sväng på stan och fick äntligen tag i ett försvaretshudsalva! haha jag vart nästan chockad när dom sa på apoteket i birsta att dom inte säljer dom längre! Men på apoteket i stan finns dom iaf :)

Sen blev det middag när bubben kom hem och sedan testade vi att ge embla mat igen och det gick bra så då fick hon lite till och sen var vi ut på promenad. Sen låg vi bara i soffan och kikade på tv och vid 7tiden blev vi bjudna på födelsedagsfika hos bubbens kusin så vi hoppade upp ur soffan och kastade på oss lite finare kläder och åkte iväg till kusin där danne med familj var och även johanna, så det vart massa fika och massa surrande, himla trevligt.

Och nu ska jag slå på en kopp te och kika på tv, ha en bra kväll och godnatt.

Den bästa!



Tisdag

Hejsan.

Just nu är det paus på OC så jag passar på :P

Idag är det både kvinnadagen och semmeldagen om jag inte missförstått :P. Vi får se om vi åker och köper en varsin semla men jag klarar mig faktiskt utan också. Förövrigt idag så har jag och embla varit ute och jäklar vad hon blir skitig alltså, ibland lyckas hon dra sig runt i snön innan vi ska gå in så allt smuts försvinner så hon bara är blöt.. ibland inte! idag gjorde hon inte det så jag har gått här och förföljt henne med skurmoppen.

Förut klädde jag på mig och smetade på lite mascara för jag tänkte åka ut till birsta men sen när jag var färdig kände jag att jag inte orkade :P så jag sket i det och stannade hemma. Nu ska jag kolla vidare på OC, hörs sen.

Den smutsiga hunden när hon var liten.. :)


Måndag

Hejsan.

Har inte skrivit idag för att jag inte har haft något att skriva helt enket. Jag klev upp vid den vanliga tiden och har sedan varit ut på promenader, diskat och lite sånt. Sedan har vi ätit middag, varit ut med embla igen och nu har vi nyss tittat på halv åtta hos mig. Så,ja.. ganska ointressant dag.

Och resten av kvällen blir också i soffan, fika om en stund kanske.. ha en bra kväll.


Söndag

Hallåhallå,

Vi har varit ute i birsta idag, var på ikea och köpte lite smågrejjer vi behövde, lampor,batterier och ljus. Där mötte vi mamma och mormor som också var ute och shoppade. Sen var jag en sväng på birsta city medans bubben var hem till sin mam/pap och klippte sig. Jag köpte dock ingenting, hittade en jättefin blus som jag har tittat på förut och nu fanns det bara 1 storlek kvar.. stl 44! haha liiite stor, skulle ha köpt den när den var ny :/

Nu ska jag snart börja med maten sen blire väl en sväng bort till mamma och fika lite.

Mormor ville köpa en blomma till mig så vi gick på buketten och jag fick välja vad jag ville ha så det blev en vit orkide :) Tycker dom vita är finast. Och den får stå på köksbordet.




Ha en mysig kväll!


Lördagnatt

Nu är vi hemma igen, vi har som sagt varit på middag hos mamma och per för att mormor och lasse är på besök. Så det var jag och bubben, sebbe, mormor och lasse, mamma och per. Vi fick förrätt som var små tunnbröd med gubbröra,fick smaka snaps till men det var fasen ingen höjdare :P. Till varmrätt blev det lammfilé med potatis/sötpotatisgratäng,mummasås och sparris, sååå goott! :) Sen innan efterrätt hade vi lilla julafton eftersom mormor inte kunde komma på jul och inte förns nu så fick vi ta julklapparna nu.. jag fick bland annat en jättegod doftande kräm och en stavmixer med massa tillbehör,super bra! Sedan blev det efterrätt som mamma hade sett på halv åtta hos mig, en cheescake liknande med pepparkaksbotten,jättegod. Och även mina macarons som dom alla tyckte var goda :) roligt! Sen blev det någon drink och vi satt och prata en massa.

Nu har vi nyss kommit hem och var ut med embla och nu blire väl sängen snart då, imorrn tänkte vi nog ta en sväng på birsta sen på kvällen blir det kanske en fika hos mamma så vi hinner träffa mormor igen innan dom åker hem. Sov gott nu!

Mee, innan vi åkte till mamma



Promenad och macarons

Vi har varit ute på en blåsig promenad, annars väldigt skönt väder idag :) På med luvan bara så gjorde det inget att det blåste. Igårkväll/natt blåste det så mycket att tillochmed vi här i betongdjungeln hörde :P

Har äntligen blivit färdig med den här omgångens macarons, mycket disk som sagt :P men fina blev dom, och goda. några misslyckades pga vad jag tror.. för lös smet. men jag fick ihop bra många ändå så det gör inget :)

Rosa - hallon, Bruna - choklad, Gula - Citron, Blåa - choklad och mint.



Lördagmorgon - bakning!

Hejsan och goddag!

Idag sov vi till halv 11 typ, eller 10 och låg kvar i sängen och drog oss till halv 11. Klev upp och käkade frukost och nu håller jag på å bakar igen. Blir samma idag, macarons.. men provar lite nya, visar senare :) Nu ska snart sista plåten in i ugn sen ska vi ut på promenad med embla så hon får springa lite, blir nog bort till ängarna så hoppas det inte är nå folk där för då går det inte att ha henne lös :P.

Hårspännet jag försökte förklara igår, tyckte det var sött :)







Black Swan

Black Swan handlar om en balettdansös vars dansgrupp ska göra en ny version av swanlake och den här tjejen vill verkligen ha huvudrollen som den vita och den svarta svanen. Pressen att vara perfekt tar lite för hårt på den här tjejen.

Filmen tycker jag var lite seg i början, det var mest dans och inte för att jag har emot det (jag som älskar dans) men det hände inte mycket, men när saker väl börjar hända så tycker jag att filmen är bra. Både Nathalie och Mila är bra i den här filmen. Om ni inte redan har sett den så gör det :)







Kvällen - movie and chips

Ja, nu ska vi snart kolla på film, Black Swan. Oscarnomenerad till årets film men vann dock inte (det gjorde ju The king speach,så den kanske man också måste se), priset för bästa skådespelerska gick ju dock till Nathalie portman i just.. Black Swan. Har även hört att den ska vara bra så vi ger den en chans då. Har dukat upp med chips och har även en burk cola i kylsåpet! :D

Vi åkte och handlade en snabbis när bubben slutade sen lagade vi mat som blev quesadillas med kyckling i, supergoott! :) Jag återkommer senare men vad jag tyckte om filmen! Trevlig kväll!




Friday - en sväng på stan

Hejsan!

Jag kom precis hem från stan, kände att jag behövde komma ut lite så tog en lite sväng bara. Köpte en ny ögonbrynspenna (var verkligen på tiden! den jag har nu är själv pennan nästan lika liten som locket så snart får jag inte ur den ur locket :P) och ett hårspänne, inte sånna där svarta hårnålar utan ett finare, som man sätter fast lite mer hår med.. vad svårt det var att förklara det då :P får visa senare ;)

Och nu tänkte jag ta mig en macka eller nått, kurrar lite i magen. Ikväll ville ju tydligen ingen skaka sina lurrviga så jag får stanna hemma och ligga i soffan, jippi! :P hörs senare.

Jag idag!


Favvo, dumma mig och friterad banan

Ja, kvällen har jag spenderat med min mamma. Hon kom och hämtade mig och vi åkte ut på maxi och handlade.. hon skulle handla tills på lördag när jag och bubben,sebbe och dessi, mormor och lasse ska på middag hos mamma och per :) Sedan var vi även på bolaget och öb. Sen konstaterade vi att vi inte orkade åka hem och börja laga mat så vi skulle köpa och jag skulle bestämma.. lättare sagt än gjort (för min del, vi kan säga att jag har lite problem med beslutsångest och sånt :P) så innan vi kom fram till vad vi skulle äta så blev det några extra varv i rondeller och ja, det är mammas uppfostringsteknik. Men vi kom fram till kinamat och då är ju våran lilla restaurang här i korsta helt fantiskt, så vi åkte dit och köpte, jag tog min favorit (som vanligt, så slipper man få panik över att ha massa att välja mellan :P) biff med bambuskott och mamma tog kyckling med cashew och varsin friterad banan med glass till efterrätt. Vi tog med allt hem till oss och har suttit här och käkat och fikat och kollat på dumma mig, äntligen fick mamma se den! Hon tycker om barnfilmer lika mycket som mig :)

Och nu sitter jag och väntar på att min boyfriend ska komma hem från hockeyn. Sen blir det sängen! Godnatt på er allihopa!

Här ligger dom.. dom små bananerna och gottar sig i FETT! haha. jag vet inte om jag har ätit friterad banan tidigare men det var ju gott, speciellt med glassen till.


Torsdag - bakdag.

Godeftermiddag!

Idag har jag sysselsatt mig med bakning, blev macarons idag. Det ända jobbiga när man bakar sånna är att det blir så himla mycket disk :P massa olika skålar, skedar och vispar och ja. Men det är ju kul.. och gott! :)

Ikväll ska jag till mamma och äta middag, tyckte hon surrade nått om sushi när hon ringde ;) Min och mammas karl är nämligen i övik tillsammans ikväll och tittar på hockey, så då passar vi på.

Så nu har jag väl fått bort det mesta av disken och snart ut en sväng med Embla. Ha en fortsatt trevlig dag.

Några misslyckade macarons-delar ;P



Onsdag

Hallå Hej.

Idag är det jättehärligt väder, igen! :) termometern visar 16+ här hos oss men då ligger ju solen rakt på. Jag och Embla var iallafall ut på en prommis förut så hon fick springa lite. Det jobbiga nu när det blir varmare är att det är ju så blött och slaskigt, och embla blir jätte skitig :P kul!

Jag vet inte hur jag lyckas men jag har bränt mig igen,inte nog med popcornkastrullen alltså, nu har jag hällt kokande vatten på fingrarna! det gjorde ont, gör lite ont nu.. men det går över.

Ikväll slipper jag tänka på middag för ikväll ska jag,bubben och danne till deras farmor/mormor och käka pannkakor!

Gammal bild i brist på annat ;P


Tisdagkväll

Hallådär

Ikväll har mamma och Per varit här och tittat på film, vi såg I rymden finns inga känslor och fikade en massa till den. Jag tyckte filmen var sådär, ingen jätte höjdare.. men sen var den ju svensk också :P jag är inget stort fan av svenska filmer igentligen..

Har precis tittat på kvällens avsnitt av halv åtta hos mig eftersom vi tittade på film missade jag det.. och jag kände att jag måste skriva för jag vart så irriterad! Om ser den här veckan så vet ni monic(stavning?) som var värd igår, hon går på nån jäkla diet där man inte får äta kolhydrater, så den ohyffsade kvinnan åt knappt av maten!! WHAT, hon lämnade skalet på pajen, lämnade moset till varmrätten och lämnade HELA efterrätten? Så oförskämt tycker jag.. jag menar hon kommer ju inte bli världens fetaste för att hon äter det där en gång. Varför går man med i ett sånt där program när man inte äter det mest vanliga sakerna? :P Nej,usch.. blev så irriterad.. ingen som håller med?

Haha näe nu ska jag inte vara arg men det är dåligt hyffs tycker jag :P. Nu sitter jag och lyssnar på musik och kollar runt på internett.. drack 2 koppar kaffe till fikat så vette sjutton när jag ska lägga mig ikväll, haha.



Tisdag

Hejsan..

Vaknade lite tidigare idag.. har ätit frukost och sitter nu framför datorn. Jag hatar våran tv just nu, HATAR! Man kan inte kolla på ett helt program på NÅN kanal utan att tvn ska hacka sig igenom det, helt värdelös mottagning, hur gör alla andra då när dom kollar på tv? vi har en skitful bordsantenn som står på en högtalare, funkar skit, verkligen skit. Snart kommer jag stänga av den och aldrig mer slå på den.

Idag är en sån där dag då jag inte har lust med nånting, måste diskaför ikväll kommer mamma och per och kollar på film men det känns som att det kommer ta väldigt lång tid att få undan den där satans disken. Ja,ni ser vad trevlig jag är idag :P Det är kallare idag också så jag vet inte om det blir nån överdrivet lång promenad. Hejdå.