Måndag, valborg.

Hej!

Då var vi framme på sista dagen i denna månad, äntligen blir det Maj och sommaren kan börja komma på riktigt :)

Idag har jag varit på min praktikplats för första gången. F hade halv dag idag så när han slutade åkte vi och hämtade upp Andrea (en tjej från min klass som ska ha praktik på samma avdelning som mig) och vi åkte upp till sjukhuset. Idag var vi bara där för att få en massa info om avdelningen och vad är för människor som kan finnas där och sen fick vi gå runt på avdelningen och titta. Vi var där i lite mer än en timme och då kom F och hämtade mig igen. Jag tror att praktiken kommer att bli bra, jag hoppas det :)

Igår var vi hos peter och sandra och grillade korv med dom, tingen och danne. Senare på kvällen fick embla träffa en av sina bröder, hon har nämligen en som bor i timrå och av en slump så bodde sandras mamma granne med hon som äger emblas bror Gibsson. Så det var himla kul och vi ska nog se till att dom får träffas lite oftare, dom är sjukt lik varandra, i både utseende och sättet.

Vi ska om en stund iväg och grilla hos peter och sandra igen och sen blir det väl att kolla in nån brasa kanske. Blev faktiskt lite sugen på en drink eller två men ingen verkar vara med mig på det :P haha.

Hoppas alla får en bra valborg iallafall :)

Tyvärr var det svårt att få bra bilder då det hade börjat bli mörkt och de inte kunde sitta still :P men här är embla till höger med en massa slem på huvudet och brorsan Gibsson till vänster :) ♥


Lördagförmiddag

Hej och goddag på er :)

Hoppas alla mår bra. Jag mår bra men har fortfarande totalstopp i ena örat :P

Igår var det fredag och jag städade på dagen, såklart ;) På kvällen gjorde vi hemmagjorda hamburgare till middag, jag hade längtat efter det och ja,det var sååå gott! :) Sedan hade jag slängt ihop en liten efterrätt som blev väldigt uppskattad :) Senare kom tingen(som har varit på island nån månad), hans kompis smygarn och danne och vi alla kollade på en film som hette The tunnel som var sådär.

Imorse blev jag väckt med frukost på sängen :) Vilket lyx va?! Han va så söt när han kom in med frukosten på en skärbräda(han hittade ingen bricka :P) och ett tänd ljus, tack älskling :) ♥

Just nu står jag i köket och håller koll på en kaka i ugnen, var så himla sugen på å baka så har slängt ihop en smet här på morgonen och bjöd hit Johanna så jag måste skynda mig lite nu så jag hinner duscha innan hon kommer. Ikväll blire grillning här med ett gäng grabbar!

Föresten, jag har fått sommarjobb! Så himla skönt å veta att man inte blir utan pengar! På café juniskär ska jag springa runt och servera hela sommarn så jag tycker ni ska ta er dit ut och fika eller käka nått gott :) Jag har redan fått schema och det blir inte mycket lediga helger, speciellt i Juli är det full rulle där ute. Så nu kanske det blir en liten sol och bad resa i år ändå :) Vore ju himla trevligt :) Vi håller på å kollar för fullt nu! :)

Näe, nu ska jag hoppa in i duschen, ha en super bra lördag allihopa :)

Gårdagens efterrätt, chokladmousse!



Onsdagmorgon

Hej.

Var ett tag sedan jag skrev men jag har inte haft något att skriva om och är lite allmänt irriterad.

Mina knän vill inte bli bättre, jag smörjer och smörjer och vilar men ingenting händer. Jag har fått jordens propp i örat som vägrar släppa, eller vad det nu är men det täpper igen örat och jag hör ingenting på det örat, tappar känseln i halva ansiktet och har en allmän sjukdomskänsla i kroppen. Har använt revaxör i 3 dagar nu och det händer verkligen INGENTING. Så jag måste nog ringa tillbaks till vårdcentralen, sist jag ringde fick jag inte komma dit, varken för knän eller öra, avvakta får man som svar. Bara jag får bort proppen i örat, knäna verkar jag får leva med att ont i en längre tid men örat är så sjuuukt irriterande!

Happ, annars då, var i skolan igår och hade examination, gick väl som vanligt när man ska prata inför klassen. I måndags vägde jag mig och på grund ut av att jag mår så här så har jag ju inte kunnat motionera och ja,då är det väl klart att vågen visade +0,2.

Så ja, ni förstår kanske nu varför jag inte har skrivit, känner mig som världens mest negativa människa just nu.. Hoppas att ni andra har det bra iallafall.


Söndagkväll

Heej.

Vi har precis kommit in från en liten promenad med jonas och lukas, hundarna fick busa av sig och det behövde verkligen embla. Så nu är hon ny-duchad och fin och jag ligger under filten i soffan, värmen mina frusna fötter och f sitter vid sin dator. Innan promenaden så har vi sjutsat amanda till tåget och sedan åkte vi och köpte mat, blev kebabrulle :) Nu har godisskålen åkt fram och klockan 21 är det shutter island på tv som vi tänkte kika på.

Igår var det partaj med några gamla godingar från ica. Vi var hos micke och det var micke, dan, daniel, sara och jag. Killarna kollade på lite fotboll och sådär så jag och sara satt och spelade drick-spel för oss själva :P När klockan blev 00 fick vi sjuts in till stan där vi gick på All stars och drack cider och dansade till stängning, himla trevligt! :) När de stängde gick vi på kebabcity och käkade sedan blev det taxi hem. Klockan var strax efter 4 imorse när jag gick och la mig, det var ljust ute, ganska härligt faktiskt :)

Imorrn blir det lite plugg hemma hos kicki, vi ska planera ett rollspel inför seminariet på tisdag. Näe, nu ska jag fortsätta smälla i mig godis och kolla på tv, ha en bra kväll!

Jag och Sara fastnade på en mingelbild! haha



Fredag

Hej!

Idag har jag som sagt haft tvättstuga och inte nog med det, diskat, skurat badrummet, dammsugit och bytt sängkläder har jag också gjort! Jag städar näst intill alltid på fredagar (inte bara fredagar såklart) för att ha det rent och fräsht i helgen. Och för en stund sedan åt vi en god middag som bestog av kyckling, sötpotatisgratäng och sallad, blev ett glas vin till också.

Nu ligger jag i soffan med ny-smorda knän och kollar på tv, blir väl lite postkodmiljonär och lets dance tror jag. Eftersom det var hockey på tvn igår så tog jag tag i utväxten så den är fixad :) Näe, nu önskar jag er alla en trevlig kväll!

Kvällens godisskål har åkt redan åkt fram ;)


Torsdag

Hejhej.

Jag ligger nerbäddad i soffan, jag måste verkligen vila mina knän, annars kanske de inte blir bättre. Har köpt en ny kräm som jag nu ska försöka komma ihåg att smörja de med 3 gånger per dag. Jag har haft ont i 3veckor nu, blir det inte bättre med den här krämen måste jag ringa vårdcentralen.

Men idag på morgonen har jag iallafall varit uppe på KTC på sjukhuset och tränat venprovtagning och blodtryck. Vi blev inte där så länge, var klar vid 10 och då tog jag en snabb runda på New yorker som öppnade i stan idag. Det fanns lite smått och gott men jag köpte bara med mig en topp och ett gäng armband. Sedan åkte jag hem och ställde mig i duschen, var ju fasen kallt ute! Tvättade håret också för jag skulle behöva fixa utväxten igen, får se om jag orkar med det ikväll.

Igår var jag, mamma och bror hos våran faster och hennes man och fikade. Jag har inte träffat min faster sen min student och han vet jag inte när jag träffade sist. Det var iallafall himla trevlig och vi fick nybakade bröd med massa goda pålägg och en nybakad morotskaka och en himla massa kaffe :).

Nu ska jag fortsätta kolla på tv, imorrn blir det ingen vila för knäna för då äre dags att springa upp och ner i tvättstugan. Näe, man kanske skulle koka en kopp te, japp. Ha det bra! ♥



Tisdag

Goddag!

Då var det vinter igen då, det är ju helt sjukt.. det är snart maj!

Inatt blev klockan 1.30 innan jag gick och la mig. Jag satt vid datan och letade artiklar till två rapporter. Var jäkligt trött där i slutet men jag blev iallafall färdig, det är ingen bråska med dom egentligen men jag ville bara bli klar med den jobbigaste biten, artikelsök.

Igår på dagen var jag iväg till kicki och pluggade med henne och lilita och vi blev typ färdiga (förutom artiklarna då) så det var skönt. Sedan på kvällen var det årsmöte. Ganska ointressant i början med massa ekonomiskt surr men sedan när det kommer till övriga frågor och folk börjar bli ovänner och pratar i mun på varandra, då är det lite kul. Vi fick en påsktallrik att äta så där fick jag ju min påskmat som jag klagade på att jag inte fick här i påsk :P.

Igår var det ju måndag och vågen visade -0,5kg. Bra gjort! Denna vecka kommer det nog gå åt andra hållet, varken vädret eller mina knän säger att promenader är så aktuellt..

Imorrn är det samtalsövningar i skolan och på torsdag ska vi upp till KTC igen och träna venprovtagning och sånna roliga grejjer. Men nu ska embla få mat och jag ska sätta igång med min rapport-diskussion. Ha en bra dag, trots snön!

Här är jag sist vi var på KTC ;)


Söndageftermiddag

Hejhej.

Då var det söndag och snart slut på denna helg, så tråkigt att helgerna går så fort ibland..

Men idag har jag iallafall varit på sommarjobbsintervju, jag hade med mig min fina svägerska Johanna som stöd :P Inte på själva intervjun såklart! Efteråt åkte vi och köpte mat och åkte hem hit och käkade och sen skulle hon ner på stan så nu har hon åkt och jag sitter här vid datan och sneglar lite på Per moberg på tvn :) F är med en kompis i gävla, kompisen skulle kolla på en bil.

Imorrn ska jag nog hem till kicki så att jag,hon och lilita kan börja med våran rapport. Men jag måste nog ringa vårdcentralen också och höra vad dom säger om mina knän.

Nu blir det en liten mini promenad med embla sen funderar jag på att ta ett varv med dammsugarn. Ikväll blir det film och rabarberpaj! Ha en bra fortsättning på denna söndag nu :)

Igår hade jag, f och danne tacomys!

F var och handlade igår och kom hem med dom här till mig, thank you sweetie ♥


Torsdagkväll

Men hej!

Dagen i skolan gick bra, dagen och dagen, det blev 3timmar :P. Vi hade som sagt en gästföreläsare, en karl på 49 år som har haft ADHD iprincip hela sitt liv. Så han pratade mycket om sitt liv och vad han har varit med om och om bemötande. När jag kom hem stog f i köket i högsta hugg med pannkakssmeten, det är ju torsdag ;)

Förörigt tror jag att jag måste sluta med promenader ett tag, så himla trist men mina knän pallar inte. Jag har smörjt åtminstonde 1 gång per dag med zon men idag kändes det nästan som att det har blivit sämre, det var bättre ett tag men nu verkar det vara tillbaks. Får se om jag måste ringa vårdcentralen, men är det en inflammation så är väl det bästa dom kan göra att köra in en kortisonspruta i knäna och jag är inte supersugen på det :P.

Höll på att få lite lätt panik förut, har ju skrivit en rapport som ska skickas in idag 23.59, så jag skulle skicka in den förut och då funkade det inte! Testa 700gånger ca, tillslut kom jag på att testa från f´s dator och ja, där funkade det. Så den är inskickad, är inte så säker på den då, den kändes lite luddig och så där, så vi får se!

Nu har jag precis målat naglarna och sitter nu framför tvn med lite kvällsfika. Ha det bra!

Hade med mig kameran i måndags när vi var på middag hos sebbe och desire, här är hon, lilla Luna ↓



Hon är precis som embla och tycker om att sova konstigt :)


Onsdagkväll

Hejhej.

Måste börja med att gnälla lite på vädret, vart tog våren vägen? seriöst? känns mer höstigt just nu. Så himla trist med regn och kanske ännu tråkigare med en skitig hund :P

Idag har jag iallafall suttit på Barista några timmar med Jonna och Sara, surrat och druckit kaffe, mycket trevligt :). Jag och sara tog en sväng förbi willys innan hon sjutsade hem mig.

Nu ikväll blir det att kika på tv och kolla igenom rapporten jag har skrivit som ska skickas in imorgon. Imorgon blir det förövrigt några timmar i skolan, vi ska en gästföreläsare som ska föreläsa om att bemöta människor med psykisk ohälsa, hoppas det är nått bra!

Har precis tagit ett varv med dammsugarn och tänkte nu hoppa in i duschen så jag är färdig lagom till sista avsnittet av kjelles smakresa ;) Ha det bra! ♥

I brist på annat, en bild från nyårsafton!


Måndag, låtsas söndag.

Hej på er!

Det är himla förvirrande med högtider, det känns ju verkligen som söndag idag. Men det är måndag och jag vaknade upp med huvudvärk och lite mindre onda knän. Mikaela var här igår, vi surrade och kollade på tv. Hon tipsade om att jag skulle smörja knäna med voltaren. Hade ju redan provat det i början när jag fick ont men då gjorde det inte ont att ta på knäna, då gjorde det bara att när jag gick. De senaste dagarna har det känts som två jätte blåmärken när man bara rörde vid knäna. Men jag tänkte att jag kunde prova igen så jag smörjde två gånger igår (dock med zon för det hade vi hemma) och nu gör det inte alls lika ont i dom. Så jag ska smörja några gånger till och hoppas att det släpper helt!

Även idag har jag vägt mig, det är ju trots allt måndag. Denna vecka visade vågen -0,7. Det var ju faktiskt himla bra för att vara påskveckan :P Jag har ett par jeans som jag inte har kunnat haft på länge, dom går igen hur lätt som helst nu! Så det är ju kul. Det lite mindre roliga är väl att alla mina andra jeans och byxor är för stora :P.

Just nu går filmen due date på canal+ first så den har jag tittat på, den är snart slut och då ska jag hoppa in i duschen för lite senare ikväll ska vi på middag hos sebbe och desire med mamma och per, kanske tar med kameran så jag kan ta nån bild på lilla Luna.

Så ha en bra fortsättning på denna dag nu allihopa!

Vi köpte jordgubbar här i veckan, gott!


Söndag, påskdag.

Jag var väldigt nära att skriva lördag som rubrik, men ikke!

Va är det för jäkla väder vi har då? Tok snöar! nu får det vara nog med sånt. Var precis ut med embla och fick då ta med mig paraplyet :P Snyggt!

Jaja, igår var vi på middag hos pappa, det blev tacogratäng som var himla god. Sedan blev det bullar och tårta. Fick påskägg med godis och två lotter, vann 30kronor på ena och 75kronor på den andra ;). Det var en trevlig kväll och vi var hemma runt 23 nångång. Fanns ingenting roligt på tvn då så jag bunkrade upp med massa kuddar mot sänggaveln och satt mig i sängen med påskägget och kollade på sex and the city :).

Idag har jag haft fikabesök av Johanna och hennes lilla vovve Shakira. Så embla fick busa lite med henne medans vi satt och fika, surra och kollade på tv.

Nu är pojkarna (f, kaggen och kaggens bror) nere på biteline och köper mat och sedan ska vi käka, spela lite spel och bara ha en lugn kväll. Mikaela kommer förbi också, det var länge sen så det blir kul.

Jag önskar alla er andra en trevlig kväll!

Hittade en rolig svamp-godis i ett av påskäggen!



Lördag, påskafton!

Hej där!

Då var det påsk afton och jag håller på och försöker hitta nånting att ha på mig och ska precis fixa håret. Jag och F ska om ett tag åka iväg till pappa för att käka middag och fira han i efterskott. Jag klippte F förut också så nu är han faktiskt himla stilig i håret :) ♥

Igår var vi på middag ute hos svärisarna, vi fick en förrätt som var en skagen toast, till varmrätt blev det grillad fläskfilé, potatissallad och beasås och sedan kikade vi på lets dance och åt efterrätten som blev bullar :D Allt var himla gott iallafall så tack för det.

näe, nu måste jag sätta igång med håret, hoppas att ni alla har en bra påsk och käkar en maaassa godis, det gör jag ;). Ha det bra och glad påsk! :)

Påskägget från mamma ♥


Torsdagkväll

Godkväll!

Nu ikväll har jag varit hos brorsan och desire, druckit te och tittat på deras valp som dom har hämtat idag, ja, den var huur söt som helst :) Nu får vi vänta ett tag till embla och hon får träffas och hoppas att dom kommer överrens, det vore kul :).

Annars idag så har vi ju som sagt sjutsat mamma och per till tåget, fick ett stort påskägg (ja, vi har stoppat i oss hälften redan typ :P) och 4 trisslotter, vann 50kroner ;). Efter vi hade sjutsat dom blev den sväng på birsta för inhandla present till papsen och en ny mascara till mig själv.

Nu ska jag fortsätta kolla på tv, måla naglarna och sen är det väl dags för lite kvällsfika!

Vi har en liten tradition här hemma hos oss, varje torsdag är det pannkaka som gäller :P Så även idag..


Torsdagmorgon

Hejheej.

Jag har precis klivit upp och sitter nu och kollar runt lite på internett med lyxfällan på tvn i bakgrunden. Jag ska ta och käka lite frukost.

Jag hittade tillbaks till min själv disciplin och började med min rapport och hann bra långt så jag tar faktiskt ledigt från skolarbete under påsken, skönt :). Jag har ändå 3 dagar på mig efter påsk att göra den färdig!

Lång helg väntar ju nu, F jobbar halv dag idag så han kommer väl hem om någon timme och lite senare ska vi sjutsa mamma och per till tåget, dom ska tillbringa påsken med mormor och lasse. Sedan får det nog bli en sväng på birsta för jag ska  leta en present åt pappa, vi ska dit i helgen nånting och fira han som fyllde år i tisdags. Sedan är F ledig ändå till tisdag (och jag till onsdag) så det blir myyys :). Jag är sådär super sugen på att baka, får se om jag tar tag i det eller om jag inte orkar :P Vore gott :)

Näe, nu ska jag hoppa ur morgonrocken här, ha en bra dag! :) ♥


Tisdag

Hejhej.

Då var det Tisdag och jag har äntligen börjat med första rapporten i denna kurs. Annars har jag mest gjort det vanliga, ätit, varit ute med embla och dammsugit. Igår hade jag tvättdag och sprang upp och ner i tvättstugan mellan 12-17.

Vad hände med våren kan man undra? Just nu snöar det igen, det fastnar ju inte på backen, bara där det redan är snö, men ändå. Så himla tråkigt ju, nu vill vi ha sommar!

Igår var det måndag och jag vägde mig, -0,4kg visade vågen. Jag tror inte att jag kommer tappa så mycket mer i vikt nu, har gått ner mer än vad jag hade tänkt och det kanske vore bra med lite muskler? Och musklerna väger ju mer än fettet. Så då blir nog inte så mycket mer ner nu, men jag är nöjd som det är :)

Nu ska jag kika lite på tv innan jag ska hem till mamma och kolla på kvällens avsnitt av DH! Det är 10 avsnitt kvar på denna fantastiska serie, sen är det slut.. för alltid.. sorgligt! Aja, ha nu en bra fortsättning på denna kväll allihopa! :)




Söndagkväll

Hallådär,

Igår var det som sagt dags att inviga svärisarnas nya grill och ja, det var som vanligt gott som bara den! Kött, potatisgratäng, sallad och tzatziki! Till efterrätt blev det glass, kaffe och likör. Vi åkte därifrån efter 22 och då åkte vi till kaggen för att jag ville kolla in hans nya lägenhet sedan åkte vi hem och la oss.

Idag har vi varit på promenad med grabbarna grus, det var jag, F, danne, jonas och hundarna. Mitt knä gjorde ont men jag kände att om jag ska vänta tills det inte gör ont då kommer jag nog få vänta länge, så jag gick ändå och det gick bra.

Just nu äre soffan som gäller, med popcornskålen framför så ska det låta. Söndagsmys! Sen kollar vi väl en stund på law abiding citizen som går på tv ikväll, sedan blire sängen. Imorrn måste jag  börja på första rapporten i denna kurs, jag gruvar mig så för att börja söka artiklar igen, det är det ända som har varit skönt med politikkursen att vi slapp det då ;) Näe, nu ska jag fortsätta kika på så ska det låta, ha en bra fortsättning på denna kväll och sov gott!

Till middag idag gjorde jag en pastasås med lövbiff och massa annat gott. Det var gottgott och fick mycket beröm av F ♥