Måndag - Nyårsafton!

Hej!
 
Då var vi framme vid årets sista dag. Vad har hänt det senaste året då?
 
  • Jag kommer inte ihåg något speciellt från början av året/våren. Jag hade min första praktik inom psykiatrin och det var grymt spännande.
  • Jag hade en rolig sommar på sommarjobbet ute i Juniskär (förutom den hemska sommaren vi hade, vad hände? Jag fick knappt vara med om någon värme alls!).
  • Sedan påbörjade jag andra och sista året på mittuniversitetet, kan inte säga att jag aldrig mer återvänder men för detta program jag läser så är det sista terminen, jag kommer nog läsa ytterliggare en kurs för att få en högre examen, men det tar vi då.
  • På hösten var jag i London för första gången med Fia.
  • Jag och älskling gjorde om vårat vardagsrum som blev så mycket bättre.
Det har som inte hänt jättemycket under 2012, men det gör inte mig nånting : ). I 2013 ser jag fram emot
  • att ta examen
  • Vi har en New York-resa inplanerad i mitten av året.
  • Förhoppningsvis en bättre sommar, jag som älskar sommar och värme!
  • Sen hoppas jag att vi alla ska få må bra och vara friska.
Men nog om det, det är framtiden, allt kan hända! Idag är der ju nyårsafton och det ska firas. Vi blir hemma och till oss kommer Danne, Peter, Sandra, Molly och Evelina. Molly är Peter och Sandras dotter som är lite drygt 6månader gammal. Så ni förstår ju att det blir ganska lungt. Men vi ska äta god mat, trerätters såklart ; ), dricka gott, spela spel och kika på fyrverkerier : ). Jag tror det blir en bra kväll och det hoppas jag att ni andra får också : ). Nu är det nog dags att sätta igång, gästerna kommer om mindre än 6timmar, vi ska alla laga middagen tillsammans här (Eller ja, vi tjejer antar jag ; P), så nu först frukost och sedan måste jag börja plocka undan och städa lite!
 
Gott nytt år på er! Bjuder på några bilder från det gångna året : ).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Torsdag, fortfarande i December.

Hallå där!
 
Hoppas att alla har haft en bra jul, det har jag men nu är den över för detta år. Tänk all stress innan och sen är den över så fort. 
 
På julaftonsmorgonen åt vi julfrukost här hemma, jag och min älskling. Vi åt tomtegröt, prinskorv och jullimpa. Sedan tog vi med oss Embla och Danne ut på en promenad och när jag och F kom tillbaks från promenaden öppnade vi våra klappar från varandra. Vi har sagt att det bara skulle vara något litet, F fick en skjorta av mig som han provade för ett tag sedan, jag tyckte han va så fin i den så den köpte jag till han, han blev glad och hade på sig den dagen till ära : ). Och jag fick ett jättefint armband som jag hade önskat mig från en sida på internet : ) Tack älskling ♥
 
Sedan strax efter att kalle hade börjat på tvn så kom min bror och hämtade mig och F åkte ut till sina föräldrar. Hemma hos pappa fick vi glögg och sedan såklart en massa julmat och fika, pappa hade gjort ett saffrans-fikabröd som Ernst hade gjort i något jul-program för någon vecka sedan, gottgott. Sedan kom tomten och det blev julklappsöppning. Efter det sprang barnen ut och skulle prova sina julklappar (Pulkor och grejjer) och då åkte jag och brorsan vidare. Först hem till oss och hämtade Embla och åkte sedan hem till mamma och per. Där var också min morfar och Pers dotter Amanda. Vi satte oss och åt julmat på en gång för dom alla var hungriga, vi hade ju nyss ätit men åt igen, det brukar bli så : P. Så vi åt, tog en snaps, sjöng julsånger, surrade och skrattade en massa. Sedan kom F till oss och det blev julklappsöppning. Jag fick en massa fina grejjer av alla, hos pappa och hos mamma (där jag även fick julklapparna från svärisarna som F hade med sig), så TACK alla för alla fina klappar och en mysig julafton! ♥ Vi var hemma runt 1.30 på natten typ så det blev sängen ganska på en gång. 
 
Juldagen var det jullunch hos F´s farfar och sedan en sväng på Media markets mellandagsrea, tror det blir den ända mellandagsrean jag kommer gå på, hittar ändå aldrig nånting på de där reorna : P. På kvällen åkte vi hem till mamma och per igen och åt resterna av julmaten och kollade på så mycket bättre innan vi åkte hem och drack lite glögg med danne, kollade på tv och sedan blev det sängen. 
 
Nu är det två klämdagar, torsdag och fredag, F jobbar men sedan blir det lite långledigt fram till onsdag igen : ). Jag tänkte vara duktig idag och kliva upp inte allt för sent, ställde klockan på 9, vaknade, kollade på mobilen lite, insta och fejjan och sådär, och vips så hade jag somnat igen, vaknade vid 10.30 : P haha. 
 
Näe nu ska jag börja denna dag, ska inte göra något speciellt men måste nog städa undan lite i köket, står båda julklappar och disk där. Ha en bra dag och fin fortsättning. 
 
Våran mysiga julfrukost hemma
 
Hos pappa..
 
 
 
 
Hos mamma..
 
 
 


Söndag, fjärde advent!

Idag är det redan fjärde advent, tiden går fort. 
 
Vi har haft en väldigt bra dag idag, vi har inte gjort någonting speciellt men dagen har bara varit mysig ändå. Efter vi hade ätit frukost imorse så klädde vi på oss ordentligt och gick ut på en promenad med embla, hon och husse skuttade runt i snön : ). När vi kom hem ställde jag mig och bakade lite, det blev en mjuk saffranskaka som jag hoppas ska smaka bra! Sedan har vi haft peter på besök så vi bjöd han och danne på middag här och det blev tacos, tyckte det passade bra mitt i all julmat ; ). 
 
Nu har jag tänt upp alla ljus i hela lägenheten nästa, det vankas uppesittarkväll här hemma hos oss. Danne och Johanna gör oss sällskap och det blir bingolotto, glögg och pepparkaka, smaka min saffranskaka och massa annat gott. Bra avslut på en bra dag : ). 
 
Jag passar på att önska er alla en väldigt God Jul, imorgon är det julafton och då kommer jag inte blogga! Ha det fint och njut av julen : ). 
 
Bjuder på lite bilder på vårat mysiga vardagsrum så här i juletid, och sist men inte minst,min fina saffranskaka : )
 
 
 
 
 
 
 
God jul ♥


Lördag

Hejheej.
 
Då var det Lördag och vi har tvättid just nu så vi ska snart springa ner och hänga lite tvätt. Annars idag så har vi varit ner på stan en snabbis, fixat sista julklapparna, så skönt! : ) Sedan åkte vi och handlade lite till middag och sådär.
 
Igår på dagen tog jag tag i nånting som behövdes, verkligen.. jag rensade garderoben, herregud va grejjer man har! Mycket som jag kunde lägga undan tills sommarn då jag verkar köpa mycket mer kläder på sommarn för jag har väldigt mycket sånt. Då det fick åka ner i en kasse som ska ner i källarn någon dag när jag orkar bära ner den, haha. 
 
Igår blev det middag på birsta city med F och danne sedan for jag förbi F´s farmor och hjälpte henne att skotta av bilen och surrade lite. Sedan for jag ut till Mikaela och hade lite glöggmys där hos henne. Vi drack glögg och julmust och käkade en massa gotta. Surrade och tittade på svenska hjältar galan, en mysig kväll helt enkelt : ). Var hemma strax före 01.
 
Resten av kvällen blir bara att vara hemma, tvätta färdigt, laga go middag och mysa i soffan! Hoppas ni andra har en fin kväll också : ) Hej!
 
Det har blivit några julkort i år också, det blev inga ifrån oss, jag köpte kort men inga frimärken så det sket sig, men tack alla som har skickat fina kort till oss : )
 
Allt snask igår kväll
 


Onsdag 19 december

Hej på er!
 
Nu på förmiddagens har jag gjort den andra kriminologitentan, det var lika många frågor och lika lång tid som förra tentan men den här kändes inte lika stressig, även fast vi hade nästan 50extra instuderingsfrågor den här gången. Det gick också lite bättre denna gång : ). Så nu kan man pusta ut lite, för snart är det bara att sätta igång med tenta-plugg till salstentan vi har i Januari! 
 
Igår hade jag och mamma en julbaks kväll här hemma. Vi gjorde ett knäckebröd, rostade mandlar, skumtomtefudge, knäck, polkabräck och rocky road. Allting blev gott och när vi var färdiga så fikade vi och kollade på tv innan mamma åkte hem vid 22tiden. 
 
Polkabräck och rocky road!
 
 
 


Livingroom

 
 
 
 
 
 
 
 Visst är tapeten uuunderbar : ) Inte den billigaste men det var det ju värt!


Måndag 17 december

Heej!
 
En vecka kvar till julafton idag : )
 
Hoppas ni har haft en bra helg. Det har jag. I Fredags var F och jag bara hemma på kvällen, lagade god mat och myste sedan framför tvn med godisskålen : ). I lördags blev det en sväng på birsta för att inhandla mer julklappar, jag är nästan färdig nu! 2-3st kvar nu, men jag vet vad jag ska köpa iallafall. På kvällen i lördags hade vi bokat bord på 1891 innergården med mamma och Per. Vi myste på och åt gott där i några timmar sedan åkte vi hem till dem och tog ett glas vin, kollade på film och surra en massa, mysig kväll, tack för den! : ).
 
I söndags, igår alltså, fick jag äntligen min efterlängtade gran : ). Tänkte att jag kunde slänga in bilder på den senare idag, då blir det ju vardagsrummet som jag inte heller lagt ut än ; ). Den är iallafall jättefin och passar så himla bra in i vårat fina vardagsrum : ). Det blev även en fika hos mamma och per igår och sedan på kvällen gjorde jag en riktig söndagsmiddag som bestog av älgstek, kokt potatis och sherrysås.. det var väldigt uppskattat, och gott!
 
Resten av dagen ska jag läsa igenom lite instuderingsfrågor inför tentan imorgon. Blir såklart en prommis med embla också. Blir till att plugga resten av veckan också, tyvärr blir det inte mycket till jullov då vi har salstentan i mitten på Januari, ja jag gruvar mig, hur ska den gå?! Haha men ja, det tar vi då! Ha det nu så himla bra allihopa!
 
Lucia-fika : )
 
Mamma i skogen igår : )
 
Middag på 1891 i lördags
 
Gårdagens stek!
 
Ursäktar igen för dåliga insta-bilder, men det är väl bättre än ingenting! : )
 


Tisdag i December

Hejhej!
 
Idag är det precis två veckor kvar till Julafton, Yeeey : ) Jag älskar verkligen julen, utan tvekan den mysigaste högtiden på året. 
 
Idag har jag suttit och pluggat till tentan, från det att jag klev upp fram till klockan var halv 2 ungifär. Då tog jag med Embla ut på en liten vintrig promenad, det var över runt -13 då men kändes ändå helt okej. Lustigt där hur kyla kan kännas, när det är jätte kallt enligt termometern kan det kännas helt okej väl ute, men när den visar mindre kan man känna att det är nära till att frysa ihjäl! 
 
Jaja, nog om kylan, den är hur som helst ingen höjdare. Nu ska jag inte till skolan något mer innan jul heller, har det jag gör hemma men ingenting i skolan. Har tenta om precis 1 vecka och sedan är det bara att börja läsa till nästa tenta som är i Januari och det blir våran första salstenta, redan så nervös inför den, den är även på två böcker, om någon har tips på  hur man memorerar 2 böcker i huvudet, hojta till bara! Så resten av denna vecka blir det tentaplugg på dagarna iallafall.
 
Igår lyxade vi till det lite på kvällen och slängde ihop en blåbärspaj med en rejäl klick vaniljvisp till, gott!
 
 


Söndagkväll

Heej!
 
Då var det söndag och jag tänkte bara berätta lite om min helg.
 
I fredags städade jag hela dagen, tur att F slutade tidigare så han kunde åka och köpa tvättmedel för det tog slut när jag bara hade sista två maskinerna kvar att köra. Sedan på kvällen var det julbord med F´s jobb. Det var vanlig traditionell julmat, mycket gott fanns det och det är ju alltid lika gott med första julmaten : ) Det var också lite show imellan maten, man tog mat 3 gånger (Kallskuret, det varma och efterrätt) och imellan varje gång så var det någon lite show av de som uppträdde, bland annat två, större män som var utklädda till Judit och Judit(Ni vet comhem-tanterna eller vad det nu är de gör reklam för ; P) Dom var iallafall superroliga och mycket skratt var det, kan verkligen rekomendera dom! Nävsta salonger tror jag de hette. 
 
I lördags blev det först julmarknad på Norra med Johanna och sedan åkte vi hem hit och åt skinkmackor och drack te. Sedan var det dags för kalas hos F´s farmor så vi åkte dit och fikade lite innan vi åkte hem och gjorde mat. Sedan på kvällen var det fest uppe hos Fia. Där spelades det spel och sjöng lite singstar/karaoke gjorde vi också. Blev dock inge krogen men var ändå hemma ganska sent, trevlig kväll : ).
 
Idag har det varit kalas igen, hos F´s mormor idag och där blev det både smörgåstårta och fika. Sedan åkte vi hem och kaggen kom till oss och dom åkte och köpte mat, blev snabbmat idag eftersom jag hade lovat det i början av veckan : P. 
 
Nu på kvällen här har jag suttit och pluggat lite inför tentan men nu blir resten av kvällen framför tvn med F och godisskålen : ) Till veckan blir det plugg, imorrn med gruppen hos kicki och resten av veckan får nog bestå av tentaplugg om man ska ha någon chans att klara den. Önskar alla er en mysig söndagkväll nu, glöm inte att tända andra ljuset ; ).
 
 
 
 


Christmas cupcake

 
 
 
♥ Gillar man pepparkaka och lite juliga smaker så älskar man dessa små godingar som jag bakade till vårat första adventsfika vi hade i söndags när min mamma, per och F´s mamma och pappa var här.


Kylig Onsdag

Hejhej.
 
Imorse när jag klev upp och drog upp rullgardinen såg det så himla kallt ut, så gick och kollade på termometern på en gång.. -15! Det tycker en annan är på tok för mycket medans de längst i norr har strax över -30 : P, helt sjukt!
 
Skulle egentligen till skolan idag så vi kunde fortsätta lite på ett grupparbete men en i gruppen blev hemma i magsjuka så vi tar grupparbetet en annan dag. Så jag blev hemma och trodde absolut att min bok skulle komma, har beställt en bok som vi ska ha tenta på. Den kom inte och jag beställde den i Måndags så absolut senast imorgon måste den komma! Imorrn är jag dock lite upptagen på förmiddagen med en arbetsintervju.
 
Så annars idag klädde jag på mig med tjocktröja, tjockjackan, mössa, halsduk och vantar ( Och ja, byxor såklart) och tog en prommis med embla, det går bra att vara ute bara man klär sig, frös dock fortfarande om näsan och resten av ansiktet men inte mycket att göra åt det. När vi kom in igen så tog jag ett varv med dammsugarn och sedan hoppade jag in i duschen, låren var alldeles röda av kyla : P.
 
Onsdagar är nog den bästa tv-kvällen på veckan just nu så ikväll blir det till att bädda ner sig i soffan, plocka fram lite go´fika : )
 
Fick en tidig julklapp av mina fina svärisar, ett hjärta på fot som lyser upp ett hörn i vardagsrummet, Tack! : )
Påtal om vardagsrum så kom jag på att jag inte visat det sedan vi gjorde om, är fortfarande lite tomt på nån vägg men där kommer granen stå så jag tar inte itu med väggarna förns efter julgranen åkt ut nästa år. Däremot tänkte jag att ni kunde få se våran fondtapet som jag, eller vi, fullkomligt ÄLSKAR! Så kanske kommer det nån bild imorrn eller fredag.


Tisdag, ännu mera snö!

Hej på er!
 
Herregud nu snöar det här hos igen, vi som redan har jätte mycket snö efter första snön! Men jaja, det är ju vinter så. Kommer det ingen snö och vi får en grön jul så klagar vi på det och nu klagas det att det kommer för mycket. Ingenting vi kan göra nånting åt så nu, färdigklagat! ; P
 
Idag har jag varit ut på birsta en sväng med fia. Vi gick runt i affärer, vi båda köpte julkort men det var det ända. Sedan tog vi en liten lunch på Charm. För mig blev det favoriten Salami och briemacka, den är så god!
 
Igår kom F hem med en bukett blommor till mig, sötnosen då : ) Tack! ♥ Jag hade också sett att det var kampanjpris på en foundation jag behövde köpa så jag hade tänkt under dagen att jag skulle behöva åka och köpa den så snart som möjligt så jag hinner medans den är billig.. Tankeläsare som min pojkvän är så säger han när han kommer hem "Sen tänkte jag höra om du kanske ville ut till birsta eller nått ikväll", så det blev en sväng där igår, eller ja.. vi åkte efter vi hade käkat och gick där tills dom stängde! Blev klar med någon till julklapp.. och såklart foundationen jag skulle ha ; ). Lite läskigt det där med tankeläsningen, det har hänt sjukt många gånger att jag har tänkt på något och sedan inte långt efter så säger F det! 
 
Här är fina buketten jag fick : ) Vintrig och fin!
 
Dagen då vintern kom till Sundsvall, 2012.
 
Någrar tomtar som har flyttat upp på en hylla hos oss!


Lördag, bra dag?

Hej.
 
Idag verkar det kunna bli en liten otursdag. 
 
Var ut med embla förut för hon älskar snön så hon fick hoppa runt lite medans F skottade ut bilen. Hade med mig kameran innanför jackan och tog lite bilder när hon skuttade runt där ute. Sedan gick vi in och fixade till oss för idag är det födelsedags kalas hon F´s syster. Vi var färdiga gick ut ur lägenheten och skulle låsa dörren, gick det? NEJ, DET GÅR INTE ATT LÅSA DÖRRJÄVELN?! Den har varit trög att låsa och låsa upp ett tag men nu går det alltså inte alls. Ifrån insidan går det ju som tur är, annars skulle ju inte jag kunna sova. Så F fick åka på kalas och jag fick stanna hemma. Så nu sitter jag här hemma i min ensamhet istället för att sitta och fika med alla andra, skoj.. 
 
Så jag tänkte att då passar jag på att blogga och lägga upp bilderna från embla i snön, hämtar kameran och tänker.. vart är linsskyddet? Letar och letar men näe.. det ligger förmodligen ute i snön någonstans.. happ! Kopplar in kameran till datorn för att lägga över bilderna, funkar det? NEJ! Ååååå, hyffsat less nu! 
 
Dagen började iallafall bra med att jag fick se första avsnittet av Mysteriet på greveholm i sängen i morse : ). Aja, nu ska jag sätta mig i soffan och kolla på tv och tjura lite för mig själv, ganska trist när det blir så här när man hade lite roligare planer menmen.. Hoppas ni andra har en bättre dag! 
 
Kameran verkar ju alltså döende så bjuder på en bild från förra vintern istället..