29 mars 2015

Här i norrland bjuds det idag på trist väder. Det är grått och regnigt. Så jag är mäkta glad att jag får sitta inne en dag som denna. Just nu sover lilleman på balkongen, F är på birsta med en kompis och här sitter jag, i mina nya söta pyjamasbyxor med hjärtan på. 
 
Vad har då denna helgs aktiviter beståt av? Ja, ifredags eftermiddag var jag och klippte mig, det var verkligen på tiden och väldigt skönt att bli av med de slitna topparna, det blev inte så mycket kortare, mest bara fräschare. Nu saknas bara lite fräsch färg på det så är det tipptopp. Igår var det lördag. Milian bestämde att vi skulle kliva upp klockan 06, så det gjorde vi. Sedan tog jag, Milian och mamma en promenad ner på stan och shoppade lite, köpte fika och F kom och hämtade oss och vi alla åkte hem till oss och fikade på balkongen. På kvällen var vi bjudna på middag hos F syster. Vi var hemma lagom tills den nya Beckfilmen började på tv och en stund efter den blev det sängen. 
 
Igår var vi också på ikea och planerade kök. Vi har ännu inte bestämt om det blir nytt just nu men vi ville kolla vad det skulle kunna komma att kosta. Och det blev faktiskt mindre än vad vi hade räknat med. Det som är bra med att köksplanera i ikeas eget program är ju att allt kommer med i priset.. socklar, ben, täcksidor och sånna tråkigheter som man själv inte tänker så mycket på. Så verkligen allt ingår i priset. Så vi får helt enkelt se hur det blir, om det blir nytt nu eller om det får vänta, men nu vet vi iallafall att det inte blir så fasligt dyrt.
 
Nu ska jag plocka lite här hemma och sedan slänga mig i soffan tills lilleman vaknar :) 
 
 


23 mars 2015

Då var helgen förbi och måndag förmiddag är här. Vi hade så lyxigt och hade F hemma från Onsdag tills imorse då han åkte på jobbet. Och veckan och helgen har bjudit på lite allt möjligt.
 
Vi har äntligen köpt en utemöbel till balkongen så där har vi suttit och ätit frukost, då har vi väntat på solen + att vi har ett extra element där för lite extra värme :) Men det behöver fortfarande "piffas" till där ute. Vi har varit ute och promenerat på Alnö och fikat smörgåstårta hos svärföräldrarna. Milian har varit hos mormor medans jag och F varit ute och ätit middag på stan med danne, tobbe, emma och kaggen. Efter middagen åkte vi och hämtade Milian och alla åkte hem till oss och tittade på premiären av nya Beck. Jag har hängt med Fia en stund och sedan kom svärföräldrarna hit och åt lite paj och myste på med Milian eftersom han inte var vaken under hela tiden vi var hos de dagen innan.
 
Här i veckan var vi också på första omgången babysim. F var med och vi mötte upp en tjej ur mammagruppen som hade varit på info-träffen så vi skulle hitta rätt och allt. Jag missade den info-träffen eftersom Milian fick sprutor samtidigt som den träffen var. Babysimmet var väldigt mysigt och roligt. Vi sprattlade runt i vattnet, bubblade framför bebisen och sjöng lite olika sånger. Milian verkade ganska nöjd och tyckte att det var färdigbadat precis när det var färdigbadat, så det var väldigt lagom. 
 
Just nu ligger min lilla kille och sover på balkongen. Vi har köpt en baby-vakt så jag provar den nu. Det känns lite konstigt att lita på en elektronisk grej när det gäller mitt barn, så jag har även dörren öppen lite så att jag skulle höra han så om nu denna vaktgrej inte skulle funka. Men det blir nog bättre med tilliten till vakten när jag har provat den lite. 
 
 
 
Framöver tänkte jag skriva ett inlägg om graviditet/förlossning och även ett om hur jag upplever mammalivet, så håll utkik efter det :) Nu ska jag ta mig en kopp te.
 
  


Milian fem månader

 
Vår lilla kille är nu fem ½ månad. Han är en glad kille som just nu sover mycket. Han sover minst två gånger på dagarna och sedan hela natten med ett uppvak för mat. Så ser det ut just nu. Han äter mer i mängd och även varierat. Jag ammar honom, han äter ersättning och lite puré. Han tycker fortfarande inte om att ligga på mage. 
 


Milian fyra månader

 
Här är han fyra månader gammal och nu är mycket mer fart och livat. Han är vaken stor del av dagen många dagar. Men som alla andra har han olika dagar och olika humör.. ena dagen är han vaken hela dagen, ibland lite gnällig och ibland bara vaken. Och andra dagen kan han sova hela dagen i princip. Så det är väldigt olika men väldigt mycket mer vaken. "pratar" mycket och gungar med full fart i baby-sittern. Fingrarna i munnen hela tiden, gärna hela handen i munnen också. I mitten på denna månad lyckas han också vända sig om från rygg till mage. Sover sämre på nätterna nu, vissa nätter. Kan vakna upp till två gånger/natt och gör morgon mellan 6-8. Ammas fortfarande men vi har försökt ge gröt men det verkar vara sådär för magen. Han har också smakat potatis och morötter men inget stor-fan av det ännu. Han är väldigt glad och ler alltid när han ser mamma och pappa, och för det mesta åt andra också. Han skrattar högt åt sånt han tycker är kul. Vill sitta hos oss mer nu också.
 


Milian tre månader

 
Vid tre månader är han mer vaken och lite mera "med". Han har bra fart i benen som han sparkar mycket med och armarna som han "vevar" med, full fart. Helammas fortfarande och sover bra på nätterna. Han fyrade väldigt tidigt av leenden, typ de första veckorna men det var sånna leenden som man inte vet om det är ett leende eller magknip. Men nu börjar man kunna få fram riktiga leenden och skratt, fantastiskt gulligt och mammahjärtat smälter :)
 


Milian två månader

 
Milian blir två månader gammal i December och sover fortfarande mycket och på nätterna.
 


Milian en månad

 
En månad gammal, sover fortfarande mycket och helammas. Sover fortfarande bra på nätterna.
 


Milian 1-4 veckor

 
 
 
Första bilden är tagen på BB, där är han bara några timmar gammal, den närmaste tiden som kommer sover han mest. Inte ens speciellt intresserad av mat utan vill helt enkelt bara sova.. Sina tre första månader sover han igentligen för det mesta, men han bjuder dock på vakna stunder mer och mer ju äldre han blir, såklart :) sover bra på nätterna.
 
På andra bilden är han 3 veckor gammal och lite mer vaken. 
 
 
 
 


1 Mars 2014

Jisses det är redan Mars.. jag vet inte huur många gånger varje dag som man konstaterar att tiden går för fort. Och det gör den, fy sjutton. 
 
Men så är det. Idag är det söndag och ännu en helg är snart förbi. Men den har varit bra här hemma hos oss. Mån-tors i veckan var F och jobbade i Umeå och då hade jag och Milian min mamma här som sov med oss och gjorde oss sällskap på kvällarna, mycket tacksam för det. Och i Torsdagskväll kom F hem igen och var ledig Fredagen så det blev det shopping! Vi shoppade dock bara till Milian (som vanligt, hehe) och den här gången blev det två pyjamaser, två omlott bodys och en pike-body och två byxor :). Sedan på kvällen var vi ut och käkade middag på Olearys, med förrätt och varmrätt sedan orkade vi inte med någon efterrätt. Milian blev lite grinig mot slutet så vi satt inte kvar så länge men mysigt att komma ut lite :) Igår tog vi med oss fika och varm oboy och åkte upp på norra berget och fikade, det var lite blåsigt men annars skönt, känns så himla vårigt ute nu :) Sedan på kvällen var det middag hemma hos svärisarna där det blev grill-premiär ;) Gottgott. 
 
Idag har vi en lugn dag. Just nu är F och Milian och kollar på innebandy och jag skriver här samtidigt som jag håller på och fixar pure åt lilleman, och nu har det nog kokat färdigt så det får räcka med bloggandet för nu :)
 
Återkommer med bilder från Milians dop som vi hade förra helgen. Det blev jätte bra och sååå fint :) Så himla nöjda var vi :) Mycket fint fick och det var så kul att träffa alla och få ha en egen dag för lilleman :) Men som sagt, ett inlägg och bilder om det kommer :)
 
Nytt i lillemans garderob ♥
 
Fikat igår med utsikt över staden, ursäkta kvaliten men fortfarande bilder från insta ;)