Recept

Till mitt Pizza-inlägg fick jag frågan av en gammal arbetskamrat om receptet, på både själva degen och såsen, och självklart, här kommer det!
 
Degen är så himla super enkel och den lättaste att ha att göra med, inga svårigheter alls med utkavling, inge klet och kladd! Den innehåller också bakpulver istället för jäst så det där med jäsning slipper man också, perfekt!
 
  • 5,5 dl Mjöl
  • 1,5tsk Bakpulver
  • 1krm Salt
  • 75g Smör
  • 2dl Mjölk
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan smöret som du finfördelar för att enklare få ihop allt. Ner med händerna till du har en grynig massa. Tillsätt sedan mjölken och jobba snabbt ihop till en smidig deg, även här med händerna! Kavla ut den (mjöla under för säkerhetsskull) och lägg sedan över den utkavlade degen på en plåt, gärna med bakplåtspapper. På med tomatsås, eller chillisås som vi har på, sedan dina valfria tillbehör och sjuts in i ugnen, 225grader i 15-20.
 
Det som är så bra med hemmagjord pizza är ju att man får precis det man vill ha på den, och vill man inte ha samma som sambon eller vem man nu ska dela den med så gör man bara varsin halva! : )
På min del brukar det iallafall bli skinka, champinjoner, rödlök, annans och ost. Under osten har vi också en sås med lite bbq-smak, blir himla gott!
 
Sedan till såsen, vitlökssås är ett måste till pizza och det kan ju knappast bli enklare. 
  • Creme fraich, inget trams med nån "lätt" variant utan den vanliga. I valfri mängd
  • Vitlöksklyftor, också valfri mängd, smaka av eftersom
  • Salt och peppar
Klart! Fredagkvällen är räddad, eller hur?! ; ) Smaklig måltid!
 
 


Anna

Tack snälla du! :)


Blogg: http://annaalindgren.blogg.se
Hanna

Så lite så :)




NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR